Acasă Politic Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE

Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu Manfred Weber, preşedintele Grupului PPE

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a avut la 25 septembrie 2018 o întrevedere cu liderul Grupului Partidului Popular European, Manfred Weber. La întrevedere au participat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene si europarlamentarul Dan Nica.

În cadrul convorbirilor au fost abordate dosarele de actualitate de pe agenda europeană, în perspectiva preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor. Prim-ministrul a prezentat stadiul pregătirilor desfășurate de către autoritățile de la București, asigurând asupra cooperării strânse cu Parlamentul European în vederea finalizării dosarelor legislative și asigurării unui mandat de succes.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a avut un schimb deschis de opinii cu interlocutorul său cu privire la situația din România, în perspectiva dezbaterii care va avea loc în Parlamentul European la începutul lunii octombrie, subliniind disponibilitatea sa și a Guvernului pentru un dialog deschis cu reprezentanții instituțiilor europene pe toate subiectele de interes. Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice. În același timp, a arătat că răspunsul la provocările cu care se confruntă proiectul european în prezent, poate fi găsit prin demonstrarea solidarității între statelor membre și nu prin crearea unor noi clivaje în interiorul Uniunii. – sursa: Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here