Acasă Economie Ciucă: Guvernul va sprijini în continuare mediul de afaceri

Ciucă: Guvernul va sprijini în continuare mediul de afaceri

DISTRIBUIȚI

Guvernul va sprijini în continuare mediul de afaceri cu soluţii care să asigure menţinerea unei dinamici „corespunzătoare” a economiei româneşti, a declarat, marţi, premierul Nicolae Ciucă, la ceremonia de semnare a convențiilor de garantare pentru noul program guvernamental IMM INVEST PLUS, în anul 2022, care a avut loc la Palatul Victoria.

„Mă bucur foarte mult și îi felicit pe semnatarii acestor acorduri. Este un eveniment binevenit, pentru că marchează un parteneriat anterior acestei semnării de contracte, de acorduri. Este un parteneriat onest, între Guvern, mediul de afaceri și bănci. Dorim să asigurăm, în continuare, antreprenorii din România că la nivelul Guvernului și al celorlalte instituții ale statului, precum și la nivelul sistemului bancar, căutăm soluții astfel încât să putem să sprijinim mediul de afaceri și să reușim, prin măsurile pe care le luăm împreună, prin dialogul susținut pe care îl avem cu mediul de afaceri, să asigurăm menținerea unei dinamici corespunzătoare economiei românești.

Am spus-o de fiecare dată, în situație de criză există o singură soluție: investiții, investiții și iarăși investiții. Ca atare, prin tot ceea ce am întreprins și vom întreprinde în continuare, vom continua să susținem mediul de afaceri şi, desigur, vom folosi toate resursele financiare la dispoziție, atât cele de la bugetul de stat, cât și cele care provin din fondurile europene. Trebuie să depășim această situație și nu o putem face decât împreună. Ca atare, vă rog să mizați, în continuare, pe întreaga noastră putere de înțelegere, pe întregul nostru sprijin și, desigur, deschiderea către dialog.

Nu cu mult timp în urmă, am încheiat o întâlnire cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României. A fost o activitate cât se poate de deschisă, astfel încât să putem să identificăm soluții împreună, soluții care vizează întreg spectrul activităților economico-sociale. Am garanția că, prin aceste demersuri, putem să rămânem în continuare la fel de solidari și putem să găsim soluțiile care să ne sprijine să depășim cât mai ușor situația complicată prin care trecem astăzi. Vă mulțumesc și vă doresc succes în tot ceea ce faceți!”, a declarat premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here