Acasă Economie Premierul susține că pachetul de măsuri fiscale va stimula munca cinstită și...

Premierul susține că pachetul de măsuri fiscale va stimula munca cinstită și va descuraja evaziunea

DISTRIBUIȚI

Pachetul de măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare a fost discutat în prima lectură de Guvern.

Premierul Marcel Ciolacu spunea că acest proiect propunere așezarea sistemului fiscal pe baze echitabile, să stimuleze munca cinstită și să descurajeze evaziunea, preciza șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu a adăugat că Executivul propune o abordare echilibrată, cu patru componente: ”Reducerea cheltuielilor statului este prima, urmată de creșterea colectării și combaterea evaziunii fiscale, iar elementele cheie ale proiectului sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului și profitului excesiv și, extrem de important, de asigurarea echității fiscale între contribuabili. Reducerea cheltuielilor statului este principiul de bază de la care am plecat. Nu poți să ceri doar sectorului privat să facă eforturi, trebuie ca și statul să dea un exemplu”.

Pachetul de măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare urmează să fie adoptat de Guvern prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului.

2 COMENTARII

  1. […] Pachetul de măsuri fiscale și de reducere a cheltuielilor bugetare a fost discutat în prima lectură de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu spunea că acest proiect propunere așezarea sistemului fiscal pe baze echitabile, să stimuleze munca cinstită și să descurajeze evaziunea, preciza șeful Guvernului. Marcel Ciolacu a adăugat că Executivul propune o abordare echilibrată, cu patru […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here