Acasă Politic Președinta CE a anunțat noi sancțiuni europene împotriva Rusiei

Președinta CE a anunțat noi sancțiuni europene împotriva Rusiei

DISTRIBUIȚI

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat duminică seara, că Uniunea Europeană își intensifică sprijinul pentru Ucraina și sancțiunile împotriva agresorului – Rusia.

Astfel, pentru prima dată, UE va finanța achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente către o țară care este atacată.

În același timp, președinta CE a anunțat înăsprirea sancțiunilor împotriva Kremlinului și a colaboratorului său, regimul lui Lukașenko. Este vorba despre închiderea spațiul aerian al UE pentru ruși, deținute, închiriate sau controlate în alt mod de o persoană juridică sau fizică rusă, cărora li se va interzice aterizarea, decolarea sau survolul teritoriul UE.

O a doua sancțiune anunțată de președinta CE se referă la blocarea pe teritoriul UE a două canale media rusești – Rusia Today și Sputnik, deținute de stat, precum și filialele lor, care nu vor mai putea emite pe teritoriul UE, măsură care are rolul de a bloca dezinformarea în Europa.

O altă sancțiune îl vizează regimul Lukașenko, considerat ”complice la acest atac împotriva Ucrainei”.

Se are în vedere blocarea exporturilor de produse, de la combustibili minerali la tutun, lemn și cherestea, ciment, fier și oțel, precum și a bunurilor cu dublă utilizare pentru Rusia.

În plus, UE va sancționa cetățenii belaruși care ajută agresiunea Rusiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here