Acasă Educatie Președintele Crucii Roșii: Fenomenul ”fake news” la adresa vaccinului anti-Covid a devenit...

Președintele Crucii Roșii: Fenomenul ”fake news” la adresa vaccinului anti-Covid a devenit ”a doua pandemie”

DISTRIBUIȚI

Guvernele din întreaga lume trebuie să combată fenomenul de ”fake news” legat de vaccinurile anti-Covid 19, care a devenit ”a doua pandemie”, a declarat președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, citat de Yahoo News.

Potrivit lui Francesco Rocca, liderii trebuie să instaureze în comunități încredere privind importanța vaccinării.

Rocca a spus că ”tot mai mulți oameni ezită când vine vorba de vaccinuri, mai ales de vaccinul împotriva Covid”. El a citat un studiu recent efectuat de Universitatea John Hopkins în 67 de țări, care arăta că rata de acceptare a vaccinului s-a redus semnificativ în majoritatea țărilor în iulie până în octombrie 2020.

”Pentru a învinge această pandemie, trebuie să învingem și pandemia de neîncredere”, a declarat Francecsco Rocca. Într-un sfert din țările implicate în studiul John Hopkins, rata de acceptare a vaccinului împotriva Covid-19 era aproape sau sub 50%. Japonia a scăzut de la 70% la 50%, în timp ce Franța a ajung la 38%, de la 51%.

Rocca a spus că lipsa încrederii ”nu este nicidecum un fenomen occidental”, explicând că studiile efectuate de Crucea Roșie în ultimele luni în opt țări africane – Congo, Camerun, Gabon, Zimbabwe, Sierra Leone, Rwanda, Lesotho și Kenya – au arătat un declin constant în ceea ce privește percepția riscului legat de infectarea cu Covid-19.

Președintele Federației Internaționale Crucea Roșie mai spus că, în mod surprinzător, anumite grupuri, care sunt de obicei vulnerabile și marginalizate, nici măcar nu știau de existența pandemiei, arătând un sondaj efectuat în Pakistan, în care 10% dintre respondenți nici nu știau de Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here