Acasă Politic Președintele Iohannis participă la reuniunea de lucru de la Paris cu privire...

Președintele Iohannis participă la reuniunea de lucru de la Paris cu privire la războiul din Ucraina

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi, la Paris, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Reuniunea de nivel înalt este organizată de președintele Emmanuel Macron, iar discuţiile vor viza evoluţia războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, implicaţiile acestuia asupra securităţii europene şi euroatlantice, precum şi identificarea opţiunilor pentru intensificarea asistenţei pentru Ucraina.

Reuniunea este programată de la 18.00 (ora României), la Palatul Elysée, și va fi deschisă, prin videoconferință, de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Prim-ministrul ungar Viktor Orban nu va fi prezent, pentru că Parlamentul de la Budapesta are programt votul de ratificare a aderării Suediei la NATO. Vor participa de asemenea reprezentanţi din SUA şi Canada, precum şi şeful diplomaţiei britanice, David Cameron.

”Preşedintele României salută demersul preşedintelui francez şi subliniază că unitatea şi solidaritatea comunităţii internaţionale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esenţiale şi trebuie menţinute”, precizează Administraţia Prezidenţială.

Este prima întâlnire cu liderii NATO, după apariția informației ca ar putea candida pentru funcția de șef al Alianței.

2 COMENTARII

  1. […] Preşedintele Klaus Iohannis participă astăzi, la Paris, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Reuniunea de nivel înalt este organizată de președintele Emmanuel Macron, iar discuţiile vor viza evoluţia războiului declanşat de Rusia împotriva […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here