Acasă Economie PRIMĂRIA CAPITALEI ANUNȚĂ LANSAREA ÎN DEZBATERE PUBLICĂ A PLANULUI DE MOBILITATE URBANA...

PRIMĂRIA CAPITALEI ANUNȚĂ LANSAREA ÎN DEZBATERE PUBLICĂ A PLANULUI DE MOBILITATE URBANA DURABILĂ 2016-2030 REGIUNEA BUCUREȘTI – ILFOV

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului București (PMB) anunță lansarea în dezbatere publică a proiectului de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru Regiunea București – Ilfov.

PMB anunță că documentul poate fi consultat pe site-ul Primăriei, la adresa http://www.pmb.ro/precum și la avizierul Primariei Municipiului București.

Primarul General, Gabriela Firea, îi invită pe toși cei interesați să consulte documentul: „Îi invit atât pe bucureșteni cât și pe reprezentanții ONG-urilor interesate să consulte documentul lansat astăzi în dezbatere publică, pentru că acesta conține proiecte extrem de importante pentru București, dar și pentru zonele limitrofe. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 este un document strategic, realizat cu sprijinul BERD, care propune o viziune coerentă de dezvoltare a mobilității în regiunea București-Ilfov. Îmi doresc ca, după aprobarea acestui document, să putem trece treptat la implementarea proiectelor, pentru că este vorba proiecte care vor crește  semnificativ calitatea vieții cetățenilor„.

 

Comunicatul NU precizează termenul limită până la care orice parte interesată (instituție, persoană privată sau ONG) care poate și dorește să formuleze un punct de vedere pe marginea documentului îl poate transmite inițiatorilor.

 

Principalele proiecte ale Municipiului Bucuresti incluse in Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti-Ilfov sunt:

–  înființarea Autorității de Transport Metropolitan București – Ilfov,

– introducerea de benzi de circulație cu prioritate pentru transportul public pe o distanță de 25 km,

–  modernizarea rețelei de mijloace de transport în comun prin achiziția de 100 troleibuze, 500 de autobuze, dintre care 300 electrice și 300 de tramvaie. Proiectul mai presupune și modernizarea, extinderea infrastructurii de tramvai (41 km cale dublă) și reabilitarea a aproximativ 1.800 de stații.

– construcția de parcări  de tip Park & Ride la punctele cheie de intrare în oraș

– construcția de parcări subterane

– amenajarea infrastructurii utilitare pentru biciclete (piste de biciclete și locuri de parcare pentru biciclete), precum și extinderea sistemului de închiriere biciclete (bike-sharing).

– crearea de noi zone cu prioritate pentru pietoni și bicicliști în centrul orașului, concomitent cu modernizarea spațiul urban public.

– se vor îmbunătăți condițiile de accesibilitate pentru persoane cu mobilitate redusă, se vor realiza pasaje pietonale subterane

– va fi îmbunătățit sistemul de management al traficului.

 

Patru proiecte noi vor fi incluse în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă

În urma analizelor aprofundate realizate în ultimele luni, reprezentanții Primăriei Municipiului București vor solicita includerea în PMUD, a încă patru proiecte de maximă importanță pentru mobilitatea cetățenilor, proiecte care vizează decongestionarea traficului în zonele cu maximă expansiune.

Este vorba despre supralărgirea străzii Prelungirea Ghencea, între str. Brașov și soseaua de centura a Municipiului Bucurețti și realizarea unui terminal intermodal comun cu viitoarea stație de tren din zona Haltei Barieră Domnești.

Un alt proiect vizează modernizarea străzii Barbu Văcărescu și a străzii Av. Alex.Șerbănescu (sistem rutier și cale rulare tramvai) de la Șos. Ștefan cel Mare până la Bd. Aerogării și prelungirea liniei de tramvai până la Zona Comercială Băneasa.

Se mai propune modernizarea sistemului rutier și a liniei de tramvai pe bd. Dimitrie Pompeiu și prelungirea până la str. Barbu Văcărescu, pentru asigurarea unei legături directe cu un mijloc de transport rapid, nepoluant și de mare capacitate, a zonei de birouri Pipera (aflată în plină expansiune) cu zona de Nord a Capitalei.

Al patrulea proiect se referă la modernizarea Șoselei Petricani, între Bulevardul Lacul Tei și sensul giratoriu de la intersecția cu Bd. Pipera, atât pentru sistemul rutier cât și pentru calea de rulare a tramvaiului.

Menționăm că în perioada de dezbatere publică, toți cetățenii, ONG-urile sau persoanele juridice pot face sugestii cu privire la acest proiect și își pot exprima opiniile în ceea ce privește îmbunătățirea proiectului de hotărâre.

Municipalitatea va analiza toate recomandările referitoare la acest proiect de hotărâre, prin completarea, modificarea și, ulterior, definitivarea actului normativ care va fi supus votului consilierilor generali.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here