Acasă Social Primăria Capitalei are proiecte de șapte miliarde de euro pentru finanțarea prin...

Primăria Capitalei are proiecte de șapte miliarde de euro pentru finanțarea prin PNRR

DISTRIBUIȚI

Primăria Capitalei are proiecte de șapte miliarde euro pentru finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență a României (PNRR), cadrul ce va gestiona cheltuirea celor 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economiei, a anunțat, vineri, primarul general Nicușor Dan.

Nicușor Dan a prezentat unele dintre cele 50 de proiecte propuse de municipalitate:

Mobilitate: cel mai important proiect este metroul de suprafață. Propunem și modernizarea și extinderea liniilor de tramvai. Ne dorim electrificarea transportului public în București: achiziția de tramvaie și transformarea actualelor autobuze pe motorină în troleibuze autonome. Avem și proiecte pentru piste de biciclete.

Termoficare: un miliard de euro; modernizarea rețelei, digitalizarea sistemului de termoficare.

Protecția mediului: 900 milioande euro. Cel mai mare proiect este ”Plămâni verzi pentru București”. Alte proiecte:  amenajarea multor spații verzi care sunt prevăzute în Planul Urbanistic General, dar nu sunt amenajate, plantări de arbori, amenajări în locuri precum Parcul Văcărești, Lacul Morii, salba de lacuri din nordul Bucureștiului, gestionarea deșeurilor, registrul spațiilor verzi.

Sănătate: proiecte de extindere și construire de noi corpuri pentru spitale, obținerea autorizațiilor de securitate la incendii, digitalizarea rețelei de spitale din subordinea municipalității.

Proiecte sociale: construcția de creșe, locuințe sociale, o rețea de servicii sociale pentru victimele violenței domestice.

Consolidarea clădirilor cu risc seismic: nu e clar dacă prin PNRR se vor finanța doar clădiri publice sau și private. Proiectul acum vizează doar clădiri publice emblematice pentru București.

Dâmbovița – axă creativă a orașului: amenajarea cursului râului și crearea unor facilități academice, de IT și tehnologie pentru a transforma un avantaj competitiv pe care noi ca oraș îl avem pe piața globală și să facem din București un centru regional în aceste domenii.

Nicușor Dan a precizat că este necesar un efort susținut în următoarele luni pentru a scrie studii de fezabilitate.

”Sunt 50 de proiecte în total. Pentru oricare din acestea suntem în stare să facem studiile de fezabilitate în acest an și să le finalizăm până în 2026”, a susținut primarul general al Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here