Acasă Info Local Primăria Capitalei: Noi piste pentru biciclete pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei: Noi piste pentru biciclete pe Calea Victoriei

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, și Compania Muncipală Managementul Traficului, a început noaptea trecută lucrările de execuţie a proiectului “Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului București”, pe segmentul Calea Victoriei, (delimitat de Bd. Regina Elisabeta și Splaiul Independentei). Acest segment face parte din Traseul 3 al proiectului: Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Splaiul Independenței – Pod Grozăvești – b-dul Mihail Kogalniceanu – b-dul Regina Elisabeta.

Pentru realizarea pistei pentru biciclete se vor institui restricții pe banda 3 a sensului de mers dinspre Bd. Regina Elisabeta, cu asigurarea a două benzi de circulație pe acest sens, respectiv cu asigurarea unei benzi de circulație pe sensul dinspre Splaiul Independenței, până la intersecția cu str. Mihai Vodă.

Lucrările executate în această perioadă presupun frezarea stratului carosabil, montarea de borduri din granit, aducerea la cotă a căminelor și gurilor de scurgere existente pe viitorul traseu, lucrări de canalizație pentru montarea semafoarelor pietonale și de bicicliști, asfaltare, realizarea de marcaje longitudinale și transversale, precum şi semnalizare temporară.

Durata realizării acestui segment este de 31 de zile, începând cu data de 4 noiembrie 2019, iar costul lucrărilor de proiectare și execuție este în valoare de 1.249.380 lei inclusiv TVA.

In ceea ce priveste celelalte doua tronsoane aferente traseului 3, urmeaza obtinerea autorizatiei de construire, conditionata de inchiderea celorlalte lucrari aflate in desfasurare si de obtinerea avizului de la Brigada Rutiera.

Avand in vedere avizul Brigazii Rutiere, lucrarile la cele patru trasee vor fi executate etapizat, pe fiecare tronson in parte, in functie de finalizarea altor proiecte aflate momentan în desfăşurare, respectiv reabilitarea colectoarelor principale de canalizare, reabilitarea malurilor râului Damboviţa şi realizarea parcajului subteran in zona Decebal.

Traseul 1 (Tronsonul 1: Piaţa Victoriei – Bdul. Aviatorilor – b-dul Beijing – str. Nicolae Caranfil – sos. Pipera; Tronsonul 2: B-dul. Constantin Prezan – sos. Kiseleff – Piata Piata Presei Libere)

In ceea ce priveste tronsonul 1, lucrarile de infrastructura au fost deja finalizate, iar lucrarile de semnalizare se vor demara dupa semnarea contractului cu ofertantul castigator al licitatiei. Reamintim ca procedura de achiziţie pentru lucrarile de semnalizare a fost contestata la Tribunalul Bucuresti, care a respins contestatia ca fiind neintemeiata.

Pentru tronsonul 2 s-a realizat proiectul tehnic si urmeaza sa fie demarata procedura de atribuire pentru executia lucrarilor.

Traseul 2: (P-ța Victoriei – B-dul Iancu de Hunedoara – Șos. Ștefan cel Mare – Șos. Mihai Bravu)

Pentru acest segment se cauta noi solutii pentru reconfigurarea traseului.

Traseul 4: (B-dul Libertății – Piața Constituției – B-dul Unirii – B-dul Decebal – B-dul Basarabia – Stadionul Național) – urmează obţinerea autorizatiei de construire si emiterea ordinului de incepere pentru lucrarile de executie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here