Acasă Politic Primăria Capitalei renunță la procesele împotriva presei

Primăria Capitalei renunță la procesele împotriva presei

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, că a decis să renunțe la toate procesele intentante de instituția pe care o conduce împotriva presei și opozanților. Este vorba despre procese intentate de vechea administrație.

”Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

El a precizat că Gabriela Firea i-a dat în judecată ”pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia”.

”Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a spus Dan. Acesta a făcut o listă cu procesele respective. Este vorba despre cele intentate către persoane fizice sau juridice: Robert Turcescu, Roxana Wring, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu și Roxana Jipa.

”Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu ziarul Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan. Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a punctat Nicușor Dan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here