Acasă Info Local PRIMARII, LIBER LA ACHIZIŢIA DE MOBILIER PENTRU ALEGERI

PRIMARII, LIBER LA ACHIZIŢIA DE MOBILIER PENTRU ALEGERI

DISTRIBUIȚI

mobilierPentru alegerile europarlamentare, Guvernul a dat, prin ordonanţă de urgenţă, mână liberă administraţiilor locale să cumpere, cu bani din bugetul naţional, mobiler pentru alegeri, prin intermediul prefecturilor. Măsura a fost luată prin exceptarea primăriilor de la regulile impuse în 2009 când s-a restricţionat cumpărarea oricărui tip de mobilier în instituţiile de stat. Marian Muhuleţ, vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente (AEP), susține că, de regulă, secţiile de vot se fac în şcoli, iar acolo există mobilier, iar edilii pot cumpăra eventual cabinele de vot şi urnele.

Oficialul AEP susţine că excepţia nu a fost dată pentru a favoriza primarii, ci pentru a asigura minima dotare a Biroului Electoral Central (BEC). „Am gândit-o în mod special pentru BEC, nu neapărat pentru secţiile de votare. BEC e  o institituţie temporară care are nevoie de o minimă infrastructură. Am primit un spaţiu la Sala Palatului, dar tot e nevoie de o masă, de un calculator care nu pot fi deblocate din alte instituţii. Ar însemna să-i iau biroul unui funcţionar AEP şi să îl duc la BEC. La fel se întâmplă în cazul birourilor judeţene”, susţine Muhuleţ.

Alegerile europarlamentare se vor desfăşura la 25 mai a.c. în peste 18.000 de secţii în ţară şi străinătate. Pentru acestea, consumul de carburanţi şi serviciile de telefonie care cad în sarcina autorităţilor locale au fost suplimentate cu 50% în perioada martie – mai 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here