Acasă Anchete Primarul Cătălin Cherecheș condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

Primarul Cătălin Cherecheș condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare

DISTRIBUIȚI

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare. Se menține, de asemenea, sechestrul pe mai multe bunuri, un autoturism și un teren, iar interdicția de a ocupa funcții publice a fost majorată de la patru la cinci ani.

Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul primarului şi a menţinut sentinţa dată în februarie 2022 de Tribunalul Cluj, fiind modificate doar câteva dispoziţii privind pedeapsa complementară, respectiv a fost mărită de la 4 la 5 ani perioada în care Cherecheş are mai multe interdicţii (să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia de primar).

În plus, a fost menţinut sechestrul pe averea primarului: un autoturism marca Porsche Cayenne şi două terenuri, în vederea acoperirii prejudiciului pe care Cherecheş trebuie să-l achite în acest dosar, de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Poliţiştii din judeţul Maramureş efectuează cercetări pentru depistarea primarului Cătălin Cherecheş pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de cinci ani.

„Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului” a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Ionela Cosma.

În cursul dimineţii de vineri, poliţiştii prezenţi la locuinţa primarului, care au sărit gardul pentru a ajunge în casă, nu l-au găsit pe acesta.

Cătălin Cherecheș a fost dat în urmărire. sursa:stiri.tvr.ro

2 COMENTARII

  1. […] Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv, la 5 ani de închisoare cu executare. Se menține, de asemenea, sechestrul pe mai multe bunuri, un autoturism și un teren, iar interdicția de a ocupa funcții publice a fost majorată de la patru la cinci ani. Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, apelul […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here