Acasă Anchete Primarul din Corbeanca, acuzat că nu poate justifica 3 milioane de lei

Primarul din Corbeanca, acuzat că nu poate justifica 3 milioane de lei

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în legătură cu o diferență de peste 3 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice de primarul comunei Corbeanca, Valeriu Anton.

În luna iulie, primarul localităţii Corbeanca, Valeriu Anton, a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată, spălare a banilor, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, participație improprie la fals intelectual. În același dosar a fost plasat sub arest preventiv și nepotul edilului, Robert Ilie Mihăilă.

În declarația de avere din iunie 2022, primarul din Corbeanca a scris că are datorii de aproape 1,4 milioane de euro către o bancă și către trei persoane fizice.

El a trecut în declarația de avere un credit la bancă de 287.000 de euro (contractat în 2008, scadent în 2029), dar și împrumuturi de la persoane fizice: 555.000 de euro de la Neagu Valentin, 336.000 de euro de la Buciumeanu Florin Marian, 185.000 de euro de la Tătuța Dumitru. Toate împrumuturile au fost făcute în perioada 2008-2009.

La capitolul „venituri”, primarul a menționat doar salariul de la primărie – 87.500 de lei pe an și salariul soției, agent de vânzări la Corbeanca.

Conform ultimei declarații de avere, Anton Valeriu are mai multe terenuri intravilane în suprafață de peste 6.000 de metri pătrați în Corbeanca și în Buftea și o casă de 284 de metri pătrați la Corbeanca. De asemenea, el este asociat, cu 50%, la SC DVS Frigos SRL.

Anton Valeriu (PMP) a devenit membru PMP după fuziunea partidului cu UNPR.

2 COMENTARII

  1. […] Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București în legătură cu o diferență de peste 3 milioane de lei între averea dobândită și veniturile realizate în perioada exercitării funcției publice de primarul comunei Corbeanca, Valeriu Anton. În luna iulie, primarul localităţii Corbeanca, Valeriu Anton, a fost […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here