Acasă Info Local Primarul din Domnesti si viceprimarul din Afumați, incompatibili administrativ și penal

Primarul din Domnesti si viceprimarul din Afumați, incompatibili administrativ și penal

DISTRIBUIȚI

ANIAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate precum și existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul a încă șase aleși locali. Printre aceștia se află și doi aleși din Ilfov. Este vorba despre primarul comunei Domnești și viceprimarul din Afumați.

Edilul comunei Domnești, Constantin Ninel Boșcu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 30 august 2012 – 30 aprilie 2014, întrucât a deținut simultan funcțiile de primar și membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii cu clasele I – VIII nr. 1 din localitate, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d)  din Legea nr. 161/2003. Boșcu nu mai candidează pentru încă un mandate la alegerile din 5 iunie. Primarul din Domnești nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, anunță ANI.

Viceprimarul din Afumați, Aurel Tudor, s-a aflat în conflict de interese administrativ și penal. În perioada exercitării mandatului de viceprimar, acesta a participat la deliberarea și adoptarea a trei hotărâri ale Consiliului Local al comunei Afumați cu privire la Asociația  ”Fotbal Club Afumați”, asociație în cadrul căreia deținea calitatea de membru fondator. Totodată, a semnat în calitate de viceprimar, trei contracte de lucrări/servicii, încheiate de Primăria Afumați cu SC. Lan Electric InstaL SRL (societate la care mama soției acestuia deține calitatea de asociat).

În baza contractelor încheiate cu Lan Electric Insta., Aurel Tudor a semnat, în calitate de președinte al Comisiei de recepție, procesul-verbal de recepție la terminarea lucrărilor ”Reabilitare instalație electrică clădire fost ICIL” executate de societatea comercială. De asemenea, a semnat, în calitate de reprezentant al primăriei, atât procesul-verbal privind atribuirea directă a contractului de servicii ”Achiziționare piese pentru lămpi și corpuri de iluminat public” către Lan Electric Instal. cât și documentele justificative emise de această companie în executarea contractelor încheiate cu Primăria comunei Afumați.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Aurel Tudor a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here