Acasă Politic Primirea șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și ai Grupului...

Primirea șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și ai Grupului statelor arabe acreditați la București 

DISTRIBUIȚI

O delegație șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și Grupului statelor arabe a fost primită, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu.

Întrevederea a avut loc în contextul recentelor evoluții de securitate din Israel și Fâșia Gaza și s-a axat pe dimensiunea umanitară a conflictului, precum și pe necesitatea promovării păcii și stabilității în Orientul Mijlociu.

Premierul Marcel Ciolacu a adresat mulțumiri statelor care au sprijinit repatrierea cetățenilor români din Fâșia Gaza și a pledat pentru respectarea prevederilor dreptului internațional umanitar. De asemenea, șeful Executivului a subliniat că România a trimis ajutoare pentru populația civilă din Gaza. În același timp, a reafirmat necesitatea eliberării rapide și necondiționate a ostaticilor deținuți de organizația teroristă Hamas.

Organizația Cooperării Islamice este  formată din 57 de state membre răspândite pe 4 continente, ceea ce o face a doua organizație internațională ca mărime după ONU.

Grupul statelor arabe sau Liga Arabă numără 22 de membri și este o organizație internațională regională a statelor arabe și a unor state cu afinitate pentru lumea arabă.

 

2 COMENTARII

  1. […] O delegație șefilor de misiune ai statelor Organizației Cooperării Islamice și Grupului statelor arabe a fost primită, la Palatul Victoria, de prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu. Întrevederea a avut loc în contextul recentelor evoluții de securitate din Israel și Fâșia Gaza și s-a axat pe dimensiunea umanitară a conflictului, precum și pe necesitatea promovării păcii […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here