Acasă Social Primul medicament pentru Alzheimer, autorizat în SUA în ultimii 20 de ani

Primul medicament pentru Alzheimer, autorizat în SUA în ultimii 20 de ani

DISTRIBUIȚI

Un nou medicament contra Alzheimer a fost aprobat de SUA, după aproape 20 de ani în care tratamentele pentru această boală au rămas neschimbate, transmite BBC.

Aducanumab tratează cauza bolii Alzheimer, cea mai comună formă de demență, și nu simptomele.

Tratamentul cu Aducanumab vizează amiloidul, o proteină care formează mase anormale în creierele oamenilor care au Alzheimer. Aceste mase pot dăuna celulelor și pot declanșa demența, inclusiv: probleme cu memoria și gândirea, probleme de comunicare, confuzie.

În martie 2019, ultimele faze ale studiilor clinice cu aducanumab, care au inclus 3.000 de pacienți, au fost oprite atunci când analizele nu au arătat îmbunătățiri față de un placebo la încetinirea deteriorării memoriei și problemelor de gândire. Medicamentul era administrat sub forma unei infuzii lunare.

Însă, ulterior în acel an, producătorul american Biogen a analizat mai multe date și a concluzionat că doze mai mari de aducanumab au încetinit semnificativ declinul cognitiv.

Mai mult de 30 de milioane de oameni la nivel global ar avea Alzheimer, majoritatea cu vârste de peste 65 de ani.

În ultimii 10 ani, mai mult de 100 de potențiale tratamente contra Alzheimer au eșuat.

Și deși aducanumab nu este un medicament miraculos, iar mulți medici pun la îndoială beneficiile acestuia, aprobarea din SUA va fi un impuls imens pentru cercetarea bolii degenerative a creierului, care de obicei a fost subfinanțată față de cancer sau bolile cardiovasculare.

Un pacient spune că se îndreaptă “în direcția cea bună”, după tratament

Aldo Ceresa a observat prima dată acum 10 ani că are probleme în a face diferența între stânga și dreapta, transmite BBC. După ce a fost diagnosticat cu Alzheimer, bărbatul în vârstă de 68 de ani, care este originar din Glasgow și trăiește în Oxfordshire, a trebuit să renunțe la munca de chirurg.

Ceresa a luat Aducanumab timp de doi ani înainte ca studiul clinic să se oprească – iar apoi a trebuit să aștepte aproape la fel de mult pentru alt test, la Spitalul Național pentru Neurologie și Neurochirurgie din Londra. “Simt că nu sunt la fel de confuz. Deși încă e acolo, nu e la fel de rău. Iar acum devin puțin mai încrezător. Înainte, dacă îmi luam ceva, nu puteam ține minte, știi, unde să găsesc lucrurile din bucătărie. A devenit o problemă mai mică. Acum încep să găsesc mai multe lucruri singur. Încă nu am ajuns la nivelul de dinainte. Însă mă îndrept în direcția cea bună”, a spus acesta, potrivit BBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here