Acasă Anchete Principalele surse de infectare cu Covid 19 – transportul în comun, petrecerile...

Principalele surse de infectare cu Covid 19 – transportul în comun, petrecerile și și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție

DISTRIBUIȚI

Principalele surse de infectare cu Covid 19 sunt transportul în comun, petrecerile, mai ales ale adolescenților, și fabricile în care nu se respectă măsurile de protecție. Este concluzia medicului Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

”În primul rând transportul în comun. În al doilea rând, petrecerile private, mai ales ale adolescenților, care le transmit pe linie familială părinților și bunicilor. În al treilea rând, oamenii nu respectă regulile, mai ales purtarea corectă a măștilor, în special cei care lucrează în fabrici. Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, cei mai afectați fiind vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a spus Oancea la Digi24.ro.

”Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea în special a adolescenților ne duc în punctul în care suntem. Cert este că în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a adăugat el.

Medicul spune că, după intrarea în vigoare a noilor restricții, speră ca în două săptămâni numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la un platou și apoi să înceapă să scadă.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here