Acasă Social Privind spre viitor: în 25 de ani, 30% din populația României va...

Privind spre viitor: în 25 de ani, 30% din populația României va fi reprezentată de pensionari

DISTRIBUIȚI

Conform ultimelor date INS, un român din 5 are peste 65 de ani – o cifră destul de semnificativă dacă  ne uităm peste cum arăta proporția în trecut. În 1950, pensionarii reprezentau doar puțin peste 7% din populația României. Acum, ne apropiem destul de mult de 20%.

Specialiștii estimează că în următorii 25 de ani, cei care ies la pensie vor reprezenta aproape 30% din populație. Chiar și acum, cu cele 20 de procente, România intră în categoria societăților îmbătrânite.

Un alt lucru alarmant este lipsa de bani puși deoparte de români. Dacă eliminăm milionarii în lei, restul populației abia dacă are 2.000 de euro economisiți, astfel, polarizarea e de unu la 100.

 

2 COMENTARII

  1. […] Conform ultimelor date INS, un român din 5 are peste 65 de ani – o cifră destul de semnificativă dacă  ne uităm peste cum arăta proporția în trecut. În 1950, pensionarii reprezentau doar puțin peste 7% din populația României. Acum, ne apropiem destul de mult de 20%. Specialiștii estimează că în următorii 25 de ani, […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here