Acasă Interne Procurorul Alex Florența, propus de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror general...

Procurorul Alex Florența, propus de Ministerul Justiției pentru funcția de procuror general al României

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției a transmis Președintelui României propunerea de numire în funcția de procuror general a procurorului DIICOT Alex-Florin Florența.

În susținerea propunerii sale, ministrul Justiției a argumentat că Alex Florența are o solidă experiență profesională și pregătire multilaterală, fiind specializat atât în combaterea corupției, cât și a criminalității organizat, cunoaște tendințele infracționalității, modurile și măsurile de contracarare a aceteia și are o abordare modernă a instrumentelor urmăririi, promovează digitalizarea și cooperarea inter-instituționale. De asemenea, ministrul Justiției consideră că în interviurile susținute pentru obținerea funcției, procurorul Florența a demonstrat pragmatism și conștientizarea necesitatea adaptării Ministerului Public la continua evoluție a infracționalității și leadership.

Secția pentru procurori a CSM a avizat favorabil propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror general a procurorului Alex Florența.

De asemenea, ministrul Justiției l-a propus pentru funcția de procuror-șef al DNA, pe procurorul Marius-Ionuț Voineag, în prezent procuror-șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, argumentând că are o carieră solidă și un înalt nivel de expertiză, fiind specializat în combaterea infracționalității economico-financiare, cu experiență practică semnificativă în recuperarea prejudiciilor, inclusiv a celor aflate în străinătate. CSM a avizat favorabil propunerea ministrului Justiției de numire în funcția de procuror-șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Marius-Ionuț Voineag.

2 COMENTARII

  1. […] Ministrul Justiției a transmis Președintelui României propunerea de numire în funcția de procuror general a procurorului DIICOT Alex-Florin Florența. În susținerea propunerii sale, ministrul Justiției a argumentat că Alex Florența are o solidă experiență profesională și pregătire multilaterală, fiind specializat atât în combaterea corupției, cât și a criminalității organizat, cunoaște tendințele infracționalității, modurile și măsurile […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here