Acasă Anchete Procurorul Tomiță Neagu, arestat pentru 29 de zile

Procurorul Tomiță Neagu, arestat pentru 29 de zile

DISTRIBUIȚI

Procurorul Tomita Neagu, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, a fost arestat pentru 29 de zile in urma deciziei date de Inalata Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la cererea procurorilor DNA. ICCJ a admis, miercuri seara, recursul procurorilor DNA la decizia Curtii de Apel Bucuresti, care hotarase, pe 19 ianuarie, sa respinga propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Tomita Neagu, retinut pentru luare de mita.

Neagu Olimpia, Szasz Ovidiu si Zamfirachi Adrian Richartt, invinuiti si ei in acest caz, au interdictie de a parasi tara pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor DNA, pe 18 ianuarie s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a procurorului Tomita Neagu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in sarcina acestuia fiind retinuta infractiunea de luare de mita in forma continuata. In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Olimpia Neagu, sotia lui Tomita Neagu, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita. In perioada 2009-2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, cu complicitatea lui Zamfirachi Adrian Richartt si Szasz Ovidiu, a pretins, acceptat si primit de la un denuntator, cu titlu de mita, bani si bunuri, pentru ca, in schimb, sa-i fie solutionate favorabil denuntatorului dosarele aflate in lucru la unitatea de parchet condusa de procuror. In aceste dosare denuntatorul era fie cercetat in calitatea sa de primar, fie dosarele erau formate ca urmare a unor plangeri penale ale acestuia impotriva altor persoane. Concret, in aprilie 2009, inculpatul Neagu Tomita Ionut a pretins si primit de la un denuntator, prin intermediul lui Zamfirachi Adrian Richartt si Szasz Ovidiu, un teren in comuna Jilava, judetul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denuntator. In schimb, la Parchetul condus de prim-procurorul Neagu Tomita Ionut urma sa fie solutionat favorabil un dosar format in urma unei plangeri depuse de denuntator. Formalitatile de achizitionare a terenului care a revenit sotilor Neagu s-au realizat cu sprijinul lui Szasz Ovidiu, in calitate de imputernicit al vanzatorului. In perioada ianuarie-februarie 2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut a acceptat si primit de la acelasi denuntator, prin aceeasi intermediari, cu titlu de mita, contravaloarea cheltuielilor (transport, cazare, cheltuieli personale) de aproximativ 10.000 dolari ocazionate de un sejur petrecut de inculpat si de sotia acestuia, Neagu Olimpia, in localitatile Las Vegas si Beverly Hills, din SUA. In cursul lunii februarie 2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut a primit de la denuntator si un televizor in valoare de 8.300 lei. Remiterea acestor foloase conditionau solutionarea dosarelor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu in care era cercetat denuntatorul, intr-un mod favorabil acestuia. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here