Acasă Info Local Program curajos pentru București și Ilfov

Program curajos pentru București și Ilfov

DISTRIBUIȚI

58 de trasee intre Bucuresti si toate localitatile din Ilfov cu 1.150 km

Traseele vor fi asigurate atat de RATB cat si de operatorii privati

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a intalnit miercuri, la sediul Municipalitatii, cu reprezentantii transportatorilor care activeaza in zona Bucuresti-Ilfov, pentru a discuta despre o serie de masuri care vor fi luate in perioada urmatoare, pentru a imbunatati confortul si siguranta calatorilor.

Gabriela Firea: ”Ne dorim ca transportul de calatori, atat in Bucuresti cat si in localitatile din judetul Ilfov, sa fie realizat la cele mai inalte standarde de calitate si siguranta. Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee intre Bucuresti si toate localitatile din Ilfov, acestea insumand 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decat exista in prezent. Vorbim despre Bucuresti si 40 de localitati din judetul Ilfov, adica 8 orase si 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil si sigur, care sa contribuie la dezvoltarea economica a zonei metropolitane.

Aceste trasee vor fi asigurate atat de RATB cat si de operatorii privati, care sunt partenerii nostri si doresc, astfel, sa va asigur ca Municipalitatea incurajeaza piata privata si doreste o colaborare legala si exclusiv in interesul cetatenilor zonei metropolitane, care trebuie sa beneficieze de un transport modern, de calitate. Subliniez inca o data ca nu eliminam operatorii privati care respecta legea si isi respecta calatorii, iar in acest scop vom avea o serie de intalniri regulate, astfel incat implementarea masurilor prevazute de PMUD sa fie facuta cat mai corect, in beneficiul cetatenilor”.

In cadrul intrevederii, specialistii Municipalitatii au prezentat noul Program de transport public de calatori Bucuresti-Ilfov, elaborat in conformitate cu prevederile PMUD 2016 – 2030, dar si regulamentul de transport public de calatori in aceasta regiune, doua documente care vor fi puse in dezbatere publica in perioada urmatoare.

 Urmează licitațiile pentru trasee

De asemenea, in perioada urmatoare se va publica anuntul de intentie privind licitatia de atribuire a celor 58 de trasee. Cele 40 de localitati din judetul Ilfov, care vor fi conectate cu Bucurestiul prin noile trasee de transport sunt: Bragadiru, Buftea, Chitila, Magurele, Otopeni, Popesti Leordeni, Voluntari, 1 Decembrie, Afumati, Balotesti, Berceni, Branesti, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogarla, Clinceni, Copaceni, Corbeanca, Cornetu, Darasti-Ilfov, Dascalu, Dobroesti, Domnesti, Dragomiresti Vale, Ganeasa, Glina, Gradistea, Gruiu, Jilava, Moara Vlasiei, Mogosoaia, Nuci, Peris, Petrachioaia, Snagov, Stefanestii de Jos, Tunari si Vidra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here