Acasă Info Local Program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase...

Program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale la nivel de Ilfov

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Ilfov și Spitalul Universitar de Urgență Militar ,,Davila” și Asociația ,,Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România” (COPAC) cooperează în vederea implementării unui program de prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce al leziunilor precanceroase colorectale la nivelul județului Ilfov.

Pentru a se înscrie în program, ilfovenii eligibili se vor adresa medicului de familie, iar în baza solicitării, medicul de familie se va înscrie în platformă, urmând să primească kituri și frigidere pentru probe, Instrucțiunile privind prelevarea probelor vor fi explicate pacientului de către medicul de familie. După ce proba este în posesia medicului de familie, acesta urmează procedura pentru efectuarea screeningului colorectal.

Inițiativa se adresează cu precădere persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, dar pot participa toți locuitorii județului care au domiciliul în mediul rural sau urban, cu vârsta cuprinsă între 50 și 74 de ani, cu scopul de a accesa în mod gratuit servicii publice de sănătate specifice, infomează CJ Ilfov.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here