Acasă Social Program flexibil de muncă pentru părinții care au copii până în vârsta...

Program flexibil de muncă pentru părinții care au copii până în vârsta de 8 ani și 4 zile pe lună de muncă la domiciliu

Proiectul de lege pentru completarea Codului muncii prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru a fost aprobat de Senat. Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu.

DISTRIBUIȚI

Prin acest proiect de lege s-a dorit obținerea unei forme mai flexibile de lucru pentru salariații care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani.

„La cerere, salariaţii care au în întreţinere copii în vârstă de până la 8 ani, beneficiază de 4 zile pe lună de muncă la domiciliu sau în regim de telemuncă în condiţiile Legii 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, cu excepţia situaţiilor în care natura sau felul muncii nu permite desfăşurarea activităţii în astfel de condiţii”, arată proiectul adoptat de către senatori.

Conform sursei citate, „în situaţia în care ambii părinţi sau reprezentanţi legali sunt salariaţi, cererea va fi însoţită de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte sau reprezentant legal, din care să rezulte faptul că, pentru aceeaşi perioadă, acesta nu a solicitat concomitent desfăşurarea activităţii în regim de muncă la domiciliu sau telemuncă”.

”Este una din iniţiativele pe care PNL le-a depus, care fac parte din pachetul de susţinere a demografiei, a natalităţii şi a familiilor cu copii. Este un proiect pe care l-am făcut în sprijinul acelor care încearcă să găsească un echilibru între cariera profesională şi viaţa de familie”, a spus Alina Gorghiu, precizând că la bază proiectul are o directivă care trebuia să fie transpusă încă din luna august anul trecut, de către Ministerul Muncii, dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a explicat preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu, una dintre iniţiatoarele proiectului de lege.

Senatorul PNL a adăugat că speră ca legea să fie adoptată în regim de urgenţă şi de Camera Deputaţilor, for decizional pe iniţiativa legislativă.

2 COMENTARII

  1. […] Proiectul de lege pentru completarea Codului muncii prin care salariaţii care au în îngrijire copii în vârstă de până la 8 ani pot beneficia de un program flexibil de lucru a fost aprobat de Senat. Astfel, aceştia vor avea posibilitatea ca patru zile pe lună să presteze muncă la domiciliu. Prin acest proiect de lege […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here