Acasă Social Programare pentru vaccinare, maximum 30 de minute înainte

Programare pentru vaccinare, maximum 30 de minute înainte

DISTRIBUIȚI

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, a oferit, luni, noi detalii despre campania de vaccinare antiCOVID. El a declarat la DigiFM că nu este nevoie ca oamenii să vină mult mai devreme față de ora programată, mai exact că ar fi indicat să fie la centrul de vaccinare înainte cu o jumătate de oră.

”Pentru fiecare persoană sunt alocate aproximativ 15 minute, din care se efectuează triajul medical, se efectuează vaccinarea propriu-zisă și, ulterior, persoana respectivă ajunge în sala de așteptare pentru monitorizarea după vaccinare. Noi nu încurajăm venirea la centrul de vaccinare mult mai devreme decât este făcută programarea, având în vedere că suntem în pandemie și trebuie respectate măsurile de distanțare fizică. Trebuie să reducem la minimum posibil riscul de expunere la infecția cu SARS-COV-2. Cred că un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil și este bine să respectăm totuși acest interval”, a declarat Gheorghiță.

Se pot dubla programările?

El a punctat că aplicația nu permite dublarea programării, în cazul în care cineva face o programare și online, dar și telefonic.

”Teoretic, aplicația nu trebuie să permită să se efectueze această dublă programare pe același CNP. Practic, va reprezenta prima programare efectuată indiferent prin ce modalitate va fi validată. Dacă cineva va vrea să mai facă o programare pe același CNP, aplicația îți semnalizează faptul că deja a fost efectuată programarea pentru persoana în cauză. Din acest punct de vedere, aplicația nu permite dublele programări”, a mai spus Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here