Acasă Politic Programul de screening auditiv, extins și în spitalele din subordinea autorităților locale

Programul de screening auditiv, extins și în spitalele din subordinea autorităților locale

DISTRIBUIȚI

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a semnat Ordinul pentru aprobarea listei spitalelor publice din rețeaua autorităților administrației publice locale cărora Ministerul Sănătății le alocă foduri pentru achiziționarea de aparatură medicală utilizată pentru screeningul auditiv.

Începând din data de 24 octombrie a.c. va fi demarată distribuirea echipamentelor în 188 de unități sanitare care vor implementa programul de screening auditiv. ”Din banii pe care i-am obținut la rectificare am extins programul de screening auditiv deja existent în 17 spitale, astfel încât în fiecare județ să se realizeze screeningul auditiv”, a declarat ministrul.

Este deosebit de important pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului ca surditatea să fie depistată cât mai devreme pentru a asigura în timp util tratamentul adecvat. Screeningul auzului la nou născuți este singura metodă prin care se poate depista activ hipoacuzia chiar din prima lună de viață.

Prin programul de screening, copiii născuți în maternitățile de stat din România vor beneficia încă din prima lună de viață de un control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here