Acasă Economie Programul TEZAUR continuă și în septembrie

Programul TEZAUR continuă și în septembrie

DISTRIBUIȚI

Ministerul Finanțelor Publice anunță continuarea Programului Tezaur, prin intermediul căruia românii pot subscrie pentru emisiuni de titluri de stat cu maturități de 1, 2 și 3 ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020, iar veniturile provenind din aceste dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 1-30 septembrie 2020;
  • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 1-29 septembrie în mediul urban și în perioada 10-28 septembrie în mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Subscrierea deja efectuată poate fi anulată prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări ale acestuia se publică pe: http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.rohttps://www.posta-romana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here