Acasă Educatie Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII, lansate în consultarea specialiștilor și...

Proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII, lansate în consultarea specialiștilor și practicienilor 

DISTRIBUIȚI

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației au lansat în consultare, vineri, 27 ianuarie, proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII.programe_scolare_proiect-15795

Conform Metodologiei privind elaborarea şi aprobarea curriculumului şcolar – planuri-cadru de învăţământ şi programe şcolare, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3593/18.06.2014, proiectele de programe şcolare avizate de comisiile naţionale de specialitate sunt puse, după caz, în dezbaterea specialiştilor şi a practicienilor din domeniu.

Ca urmare, procesul de consultare se adresează cadrelor didactice, inspectorilor școlari si altor categorii de specialiști care ar putea oferi un feedback relevant cu privire la proiectele de programe școlare pentru clasele V-VIII. Consultarea se va derula in perioada 27 ianuarie – 13 februarie 2017.

Calendarul dezvoltării curriculare se prezintă astfel: în perioada 13-16 februarie datele colectate în procesul de consultare vor fi prelucrate și transmise către grupurile de lucru. Între 16-22 februarie va avea loc integrarea propunerilor și transmiterea către ISE a proiectelor finale de programe școlare, iar în intervalul 23-28 februarie va avea loc verificarea finală a programelor. Între 28 februarie și 1 martie, va fi semnat și transmis către Monitorul Oficial ordinul de ministru care va aproba noile programe școlare pentru ciclul gimnazial.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here