Acasă Economie Proiectul ”CONTUR”, un nou succes al ISS Măgurele

Proiectul ”CONTUR”, un nou succes al ISS Măgurele

DISTRIBUIȚI

Un laser dezvoltat la Măgurele ar putea preveni accidentarea pasagerilor curselor aeriene atunci când avioanele trec prin zone cu turbulențe.

Cercetătorii de la Institutul de Științe Spațiale (ISS) din Măgurele au dezvoltat un laser care poate identifica de la sol turbulențele și modul în care acestea sunt resimțite de o aeronavă în timpul zborului. În acest proiect, cercetătorii de la ISS colaborează cu Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), care ar urma să fie și beneficiarul acestuia.

Proiectul ”CONTUR” ar putea preveni accidentarea pasagerilor, putând depista din timp zona cu turbulențe și părțile avionului care vor resimți cel mai puternic zdruncinăturile. ”Pentru rezolvarea problemelor specifice generate de consecințele dramatice pe care fenomenele de turbulență le pot avea asupra activităților umane ce se desfășoară în atmosfera terestră și pentru a răspunde unor nevoi sociale concrete și presante, acest proiect își propune ca obiectiv general dezvoltarea unor tehnologii emergente pentru contracararea efectelor induse de curgerile turbulente ale respectivelor medii fluide”, spun cercetătorii de la ISS. – continuare pe www.RomaniaLibera.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here