Acasă Info Local Proiectul ,,Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință” se extinde

Proiectul ,,Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință” se extinde

DISTRIBUIȚI

Camere de supraveghere în Tunari

În ședința ordinară din data de 28 octombrie a fost adoptat proiectul de hotărâre care presupune încheierea unui protocol de cooperare între Județul Ilfov – Consiliul Județean și Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Tunari, cu scopul de a reduce numărul de animale abandonate pe domeniul public din Ilfov și a preveni abandonul, urmând modelul protocolului de cooperare cu localitatea Domnești, care a avut rezultate foarte bune.

Potrivit proiectului, Consiliul Județean Ilfov va cumpăra și monta un sistem de camere de supraveghere în localitatea Tunari. Camerele vor fi montate în șase puncte strategice, atât pe drumul județean DJ 200B, cât și pe mai multe drumuri secundare, acolo unde s-a observat că în mod constant apar haite de câini.

Situația zonelor unde este necesară implementarea sistemului de supraveghere video din comuna Tunari, este următoarea: Zona 1: DJ200B (intrarea în cartierul Tineretului), Zona 2: Strada Petuniei, intersecție cu Strada Garoafelor, Zona 3: Strada Balta Pasărea, Zona 4: Strada Ștefan cel Mare (aproape de podul Balta Pasărea), Zona 5: Strada Alexandru Ioan Cuza, Zona 6: Strada Bălții, intersecție cu Intrarea Rina.

Sistemul conține un kit complet: camera LPR cu alimentare solară, stâlp de 4 metri și un set de acces-point cu care se realizează conexiunea camerei de supraveghere cu dispeceratul de monitorizare video. Camerele sunt smart, cu opțiune de recunoaștere numere de înmatriculare pentru a identifica rapid autoturismul sau persoanele implicate.

Această investiție ar putea avea mai multe beneficii de ordin social și ar duce la identificarea cu precizie a locurilor unde se află câini fără stăpân, precum facilitatea recuperării câinilor pierduți, reducerea comerțului ilegal și a traficului de animale, prevenirea agresivității asupra oamenilor și animalelor.

Investiția este făcută pentru satisfacerea cerințelor și nevoilor comunității locale, pentru protecția și conservarea mediului natural și pentru menținerea condițiilor sanitare în conformitate cu normele de igienă și sănătate publică.

Primăria Tunari va pune la dispoziție spațiul necesar destinat monitorizării sistemului de supraveghere instalat, dar asigură și personalul în vederea monitorizării. De asemenea, una dintre cele mai importante obligații ce le revine este aceea de a sesiza Biroul Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov atunci când se constată un caz de abandon.

Protocolul de cooperare intră în vigoare de la data semnării sale, fiind valabil până la finalizarea acțiunii, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here