Acasă Info Local Promovarea lui Predoiu – recunoaștere sau capcană?

Promovarea lui Predoiu – recunoaștere sau capcană?

DISTRIBUIȚI

predoiu 

Mai mulți lideri liberali, considerați ”prăfuiți”, Teodor Atanasiu, Anca Boagiu, Marian Petrache sau Gheorghe Flutur, au făcut, la cererea tandemului Alina Gorghiu – Vasile Blaga, un pas înapoi.

Pentru că la București nu s-a făcut treabă bună, Cătălin Predoiu a fost însărcinat să ducă organizația în vârf și să câștige alegerile. O sarcină foarte grea având în vedere candidații (neoficiali până acum) propuși.

Funcţia de secretar general va fi deţinută de primarul din Oradea, atât de lăudatul Ilie Bolojan, fiind până ieri, împărțită de Marian Petrache și Gheorghe Flutur. Schimbările au fost aprobate la ședința comisiei de unificare dar, potrivit statutului, trebuie validate de Consiliul Național din 11 decembrie.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a susținut  că deciziile au fost luate prin consens şi că nimeni, nici Gheorghe Flutur, nici Marian Petrache şi nici Teodor Atanasiu sau Anca Boagiu, nu a fost sancţionat. Ea a mai susţinut că deciziile  reprezintă un semnal că partidul a înţeles direcţia în care trebuie să meargă pentru a corespunde aşteptărilor electoratului.

Dar, se pune întrebarea: Chiar atât de uzați sunt cei care au făcut pasul înapoi?

Potrivit unui sondaj intern, PSD conduce în preferințele bucureștenilor în privința votului pentru Consiliul General, având 35,8% față de 34,3% cât are PNL. În plus, niciunul dintre potențialii candidați ai PNL la Primăria Capitalei nu reușește să se impună, cel mai bine clasat, Cristian Bușoi, fiind pe locul patru, după Călin Popescu – Tăriceanu, Sorin Oprescu, în ciuda problemelor cu legea, și Ecaterina Andronescu.

Vineri, 11 decembrie, liberalii ar urma să își desemneze candidatul pentru Primăria Capitalei, favorit fiind ”preacinstitul și preacuratul” Cristian Bușoi. Pentru nominalizarea din partea PNL mai candidează Ludovic Orban, Petre Roman și Costică Canacheu, dar jocurile par făcute, după cum susținea Alina Gorghiu luni seara la Realitatea TV.

Trebuie precizat însă că Predoiu va avea viață grea la Capitală, pentru că un eșec la locale l-ar scoate definitiv din viața politică, chiar dacă Vasile Blaga susține că tot fostul ministru al Justiției va rămâne varianta PNL pentru funcția de prim-ministru după alegerile din noiembrie 2016.

 

Petrache va fi prim-vicepreședinte

Așadar, Petrache și Flutur au făcut pasul înapoi, liberalii având acum un singur secretar general, în persoana ”excepționalului” Bolojan, după cum l-a lăudat Gorghiu.

Dar, atât Petrache, cât și Flutur se vor concentra să câștige alegerile locale în județele lor și se vor alătura celorlați prim-vicepreședinți care nu au atribuții speciale în Biroul Politic, dar care vor avea în continuare un cuvânt greu de spus având în vedere experiența lor organizatorică.

La ședința de vineri, liberalii vor discuta și despre aprobarea criteriilor de integritate pentru candidații la alegerile locale și parlamentare, ședința anunțându-se aprinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here