Acasă Interne Protocol de colaborare între DGA și CBA (Polonia)

Protocol de colaborare între DGA și CBA (Polonia)

DISTRIBUIȚI

Directorul general al Direcției Generale Anticorupție, chestor principal de poliție Liviu Vasilescu, și directorul Biroului Central Anticorupție (CBA), din Polonia, Andrzej Stróżny, au semnat, la 18 noiembrie 2021, la Varșovia, Protocolul de colaborare între cele două instituții. în domeniul prevenirii corupției.

Obiectivul protocolului îl reprezintă realizarea schimbului de experiență şi bune practici în cadrul activităților de combatere și prevenire a corupţiei, dezvoltarea şi implementarea de măsuri şi mecanisme de evaluare, precum și realizarea de întâlniri periodice la nivel de experţi, pe baza reciprocităţii, pe subiecte de interes comun.

Totodată, sunt avute în vedere organizarea unor seminarii şi cursuri de pregătire, dar și implementarea comună de proiecte derulate de UE şi alte programe finanţate din fonduri internaţionale nerambursabile.

Cooperarea cu Biroul Central Anticorupţie (CBA) a fost iniţiată în anul 2011 și continuată pe parcursul anilor prin schimb de informații și bune practici, sesiuni de instruire, participări la diverse conferințe și evenimente în cadrul Grupurilor de Lucru şi a Conferinţelor Anuale organizate sub egida EPAC/EACN (European Partners against Corruption/European Anti-corruption Network), rețele europene în care ambele instituții dețin statutul de membru cu drepturi depline.

Având în vedere necesitatea stabilirii relațiilor de cooperare cu instituții omologe din alte state ale Uniunii Europene, cât şi din afara acesteia, Direcția Generală Anticorupție a semnat, până în prezent, opt documente de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii corupției cu instituții similare din toate statele vecine. Aceste documente bilaterale de colaborare constituie instrumente de lucru flexibile, în special pentru situațiile operative, dar şi pentru activitățile preventive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here