Acasă Politic PSD a amânat legea pentru gazele din Marea Neagră

PSD a amânat legea pentru gazele din Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

Deputatul Iulian Iancu (PSD), șeful Comisiei pentru Industrii, a amânat marți cu o săptămână dezbaterile pentru legea offshore, crucială pentru extracția gazelor din Marea Neagră. Surse parlamentare au declarat pentru G4Media.ro că amânarea a venit după o discuție între Iulian Iancu și Liviu Dragnea în urma căreia a reieșit că forma legii votată de Senat, cu amendamente depuse de PSD, nu respectă promisiunile făcute public de Liviu Dragnea.

Mai precis, legea nu atinge nici pe departe țintele anunțate în repetate rânduri de Liviu Dragnea. Președintele PSD declarase cu o zi în urmă că legea va aduce un plus de venituri de 13,2 miliarde de dolari, iar 50% din producţia din gaze ar urma să fie tranzacţionată pe bursa din România.

Ca urmare a inadvertențelor dintre prevederile legii și declarațiile publice ale lui Dragnea, cei doi au decis să caute o soluție și au amânat dezbaterile timp de o săptămână.

De altfel, Iulian Iancu a și lăsat să se înțeleagă că există probleme cu anumite detalii din lege: “Am vorbit puţin mai înainte cu Liviu Dragnea… Sunt alte aspecte de detaliu care trebuie avute în vedere, pentru că vedem că în detalii se ascund anumite aspecte şi îngrijorări. Noi vrem să evităm îngrijorările, suspiciunile. Toate elementele de detaliu sunt subiectul acestei săptămâni”, a declarat Iancu, citat de Agerpres.

Statul român va avea, în baza Legii offshore, beneficii majore de 50% din producţia de gaze, care vor tranzacţionate pe piaţa din România, şi impozitul pe venitul suplimentar, în plus faţă de redevenţe, declarase luni preşedintele PSD. – mai multe pe G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + five =