Acasă Politic PSD depune moțiune de cenzură pentru presupuse măsuri austeritate ale Guvernului Orban

PSD depune moțiune de cenzură pentru presupuse măsuri austeritate ale Guvernului Orban

DISTRIBUIȚI

CEx PSD a votat, marți seara, excluderea din partid a Anei Birchall, fostul ministru al Justiției, și a lui Cozmin Gușă. Viorica Dăncilă a pledat pentru păstrarea în partid a lui Cozmin Gușă, dar liderii din CEX s-au împotrivit.

Excluderea Anei Birchall a fost o veche dorință a liderilor PSD, care au cerut ca ea să fie dată afară din partid încă de la începutul mandatului ei de ministru, din cauza dorinței sale de a desființa Secția Specială pentru Investigarea magistraților.

Cozmin Gușă s-a reînscris în PSD în urmă cu două săptămâni. El a mai fost secretar general al PSD în perioada în care Adrian Năstase era președinte. Au existat speculații, încă de la începutul reînscrierii sale în partid că, după alegeri, Gușă ar dori să candideze la șefia partidului. Propunerile de excludere au venit din partea deputatului Cătălin Rădulescu.

CEx PSD a anlaizat, de asemenea, rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale, într-o ședință tensionată în care s-a decis până la urmă ca performanțele filialelor PSD să fie analizate după 24 noiembrie.

Totodată, Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va depune în februarie 2020 o moţiune de cenzură împotriva guvernului liberal, având în vedere programul de guvernare, programul de austeritate pe care vrea să îl implementeze Guvernul Orban. ”Am promis că vom face o opoziţie foarte activă, am promis că nu vom lăsa să fie sancţionaţi nici pensionarii, nici salariaţii şi nici să vedem măsurile antiromâni pe care le ia acest guvern. Noi am luat măsuri pro oameni, pro români. Vedem că acum măsurile pe care vor să le ia sunt împotriva românilor”, a spus Dăncilă la TVR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here