Acasă Politic PSD ILFOV, REACȚIE DURĂ

PSD ILFOV, REACȚIE DURĂ

DISTRIBUIȚI

Firea îi ceartă ”cu respect” pe Dragnea și Tudose

Vicepreședintele PSD, liderul organizației Ilfov, Gabriela Firea, recunoaște pe Facebook că la ora actuală există două tabere în partid, aspect pe care Liviu Dragnea nu l-a recunoscut, și le cere protagoniștilor ”să îndrepte lucrurile”, criticându-și președintele pentru lipsa consultării pe care ar fi trebuit să o aibă când a decis nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose.

Declaraţia vine înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD de luni în care se va tranşa lupta internă din partid. ”În familia politica ar trebui ca sarcinile sa fie impartite asumat ca in familia de acasa. Cu sinceritate si ganduri bune. Dar, din nefericite, agenda începutului de an e dominată de tensiunile din PSD. De impartirea in tabere, grupari, zone de interes. Gresit! Am câştigat împreună alegerile şi am obţinut rezultate bune la guvernare. Acum pare că aruncam in aer tot ceea ce am realizat. Iar cel mai mult pierd cetăţenii, cei care ne-au acordat încrederea şi ne-au votat. Cei doi lideri, preşedintele şi premierul, au obligaţia de a înceta imediat disputele politice! Au greşit amândoi. Acum trebuie să îndrepte lucrurile. Amândoi! A fost o greşeală lipsa consultării cu noi la nominalizarea premierilor Grindeanu şi Tudose. O analiză democratică reală, în forurile de conducere ale partidului, ne-ar fi ferit de cele două crize politice. De cealaltă parte, premierul a ştiut când a fost numit care era structura guvernului. Dacă nu-i plăcea Trabantul, cum îl numeşte acum, nu trebuia să se suie în el. Eu cred că a fost o Dacie, de-a noastră, care în 2017 a luat primul loc în Europa în competiţia creşterii economice. Şi nu ar trebui să ne batem joc de acest rezultat, pentru că românii aşteaptă foarte mult de la noi. Le cer celor doi lideri să se gândească în primul rând la români. Să accepte că depind unul de celălalt. Aşa e în democraţie: partidul nu poate conduce fără un guvern, iar guvernul nu poate funcţiona fără o majoritate parlamentară. Cei doi lideri au OBLIGAŢIA să găsească o cale de colaborare. Să îşi asume, cât mai urgent, eventual în scris, principiile acestei colaborări. E o obligaţie în primul faţă de cetăţeni şi apoi faţă de partid.

Structura politică a guvernului o stabileşte Coaliţia majoritatii parlamentare iar modul de funcţionare îl stabileşte premierul. De aici trebuie să plecăm: fiecare să îşi înţeleagă competenţele în această echipă.

Ca primar al Capitalei resimt direct lipsa acestei colaborări. Prea multă confruntare politică şi deloc susţinere pentru proiectele bucureştenilor. Prea multe orgolii si temeri politice ca motivatii pentru blocarea sau stagnarea proiectelor Capitalei. Asa nu se mai poate continua!

Le solicit cu respect dar fermitate liderilor politici ai PSD mai puţină politică şi mai multă muncă pentru cei care ne-au votat. Mai puţine certuri între noi şi mai multă colaborare în beneficiul românilor.

Insist, fiecare îşi are locul si rolul în echipă şi poate contribui la succesul României şi, implicit, al partidului nostru.

Am intrat în anul Centenar şi fac apel la sentimentele naţionale care ştiu că îi animă deopotrivă pe preşedintele PSD şi pe premier. Să ne uităm în istorie, să învăţăm de la înaintaşii noştri. Să fim mai puţin oameni politici şi mai mult oameni de stat, aşa cum au fost cei care au înfăptuit Marea Unire”, a scris Firea pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here