Acasă Politic PSD: Niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara...

PSD: Niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara investiții noi din cauza lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

PSD îi cere președintelui Klaus Iohannis să prezinte scuze dacă sesizarea sa la Curtea Constituțională în privința bugetului de stat va fi respinsă. Social-democrații îl acuză într-o postare pe Facebook pe Iohannis că a blocat investițiile prin sesizarea sa la CCR.

”Iohannis a blocat toate investițiile noi la nivel local. Niciunul dintre primarii sau președinții de consilii județene nu poate demara investiții noi din cauza președintelui care a contestat bugetul la Curtea Constituțională. Deci, din cauza obsesiei sale de a ataca și de a bloca PSD, Iohannis pune bețe-n-roate chiar primarilor din partidul care îl susține la alegerile prezidențiale. Dar cei care suferă în final sunt cetățenii care așteaptă realizarea noilor investiții în drumuri, școli și spitale. Dacă plângerea sa la Curtea Constituțională va fi respinsă, Iohannis va trebui să își ceară scuze față de toți copiii și părinții care nu au primit alocațiile mărite de la 1 martie și față de toți cetățenii care așteaptă realizarea investițiilor în localitățile și județele lor!”, se arată într-o postare pe Facebook a PSD.

După cum se știe, preşedintele Klaus Iohannis a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra legii bugetului de stat pe anul 2019 în care arată, printre altele, că legea a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare. El invocă şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară. Potrivit lui Iohannis, în fişa parcursului legislativ al legii bugetului de stat pe anul 2019 nu se regăseşte o declaraţie de răspundere a premierului şi a ministrului de Finanţe, aşa cum prevede legislaţia.

Preşedintele Iohannis precizează şi că actul normativ a fost adoptat cu încălcarea prevederilor din Legea fundamentală, potrivit cărora, ”ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here