Acasă Politic PSD nu atacă bugetul de stat la CCR

PSD nu atacă bugetul de stat la CCR

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat luni că în această săptămână vor fi depuse plângeri penale la Parchet pentru alocarea a 380 de milioane de lei din buget către primării conduse de PNL, USR PLUS și UDMR.

”Anexa 7.03 atribuie fonduri din bugetul național numai administrațiilor conduse de către reprezentanți PNL, USR sau UDMR. Dorim să știm clar de la procurori, dacă guvernul nu ne-a lămurit, cine a justificat alocarea acestor fonduri, prin procedura pe care o cunoaștem. Vrem să știm de la organele abilitate cum s-au făcut aceste fundamentări numai către trei formațiuni politice, iar reprezentanții PSD nu au primit bani”, a declarat președintele PSD.

Doar două primării conduse de PSD au primit bani prin respectiva anexă. Pentru acestea au fost alocate 10 milioane de lei, în timp ce 201 milioane s-au dus la primari PNL, 120 de milioane la USR-PLUS și 40 de milioane la UDMR.

”Miercuri și joi se vor depune plângerile penale pentru anexa 7.03 din buget prin care banii au fost împărțiți discreționar”, a mai declarat Ciolacu. De asemenea, liderul PSD a spus că ia în calcul să atace bugetul în contencios administrativ. Social democrații nu au atacat bugetul la CCR.

Astfel, cele două proiecte, bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat urmează să fie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here