Acasă Politic PSD va depune moțiuni simple împotriva lui Florin Cîțu și Adrian Oros

PSD va depune moțiuni simple împotriva lui Florin Cîțu și Adrian Oros

DISTRIBUIȚI

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune două moțiuni simple împotriva miniștrilor de la Finanțe și Agricultură, Florin Cîțu și Adrian Oros.

”Am hotărât, împreună cu colegii mei, că vom depune două moțiuni simple la Camera Deputaților și la Senat în ceea ce îi privește pe domnul ministru Cîțu și pe domnul ministru Oros. Ținând cont de faptul că domnul ministru Cîțu a mai trecut prin această procedură, printr-o moțiune de cenzură la Senat, pentru domnia sa, de data aceasta o să depunem la Camera Deputaților, astfel încât să fie evident faptul că toate forțele politice în afară de PNL, nu mai doresc să aibă de-a face cu un asemenea ministru. Îl rog public pe domnul ministru Cîțu să înceteze toate minciunile din spațiul public, nu are nicio legătură o moțiune de cenzură simplă cu nu știu ce site blocat de OZN-uri și extratereștrii din creierul dânsului”, a spus Marcel Ciolacu.

Conflictul cu Florin Cîțu a pornit din jurul site-ului IMM-Invest. Ministrul i-a acuzat pe social-democrați că împiedică desfășurarea programului și chiar a acuzat că s-ar afla în spatele operațiunii care a făcut site-ul indisponibil mai bine de o săptămână de la lansare.

În schimb, Marcel Ciolacu a susținut marți că programul a fost copiat de la PSD.

”La fel cum domnul Orban a copiat programul de guvernare al PSD pe care l-a folosit în Parlament, același lucru l-a făcut și domnul Cîțu. Singura problemă e că l-a copiat prost. Nu a făcut o convenție cu băncile foarte clară, ca Ministerul de Finanțe să fie decidentul celor care accesează această platformă și acești bani, aici vorbim de IMM-uri, vorbim de 60% din PIB și de 60% din angajații din România. Băncile vor hotărî cine va primi și cine nu va primi acest credit. Fără un accept prealabil din partea băncii, degeaba accesezi site-ul domnului Cîțu. Domnul Cîțu primește pe acest site anumite documente pe care le centralizează și le direcționează către bănci pentru analiză”, a spus președintele PSD.

Potrivit liderului PSD, același lucru putea să îl facă Poșta Română și în felul acesta nu trebuia folosit Ministerul Finanțelor Publice pentru acest lucru.

Moțiunea în cazul ministrului Agriculturii, Adrian Oros, vine pe fondul controverselor privind rezerva de cereale, dar și privind gestionarea crizei agricole iscate pe fondul secetei puternice.

”O altă problemă ridicată de colegi este agricultura. Se știa că urmează o secetă și am hotărât o serie de întrebări către ministru. Dezastrul e clar, e compromisă producția agricolă și vrem să știm: De ce continuă exportul de cereale dacă România se va confrunta cu o penurie. Care e cantitatea de cereale exportată în starea de urgență. Care e cantitatea de cereale din rezervele României. Din câte știu e aceeași cantitate lăsată de PSD care ajunge o lună de zile. De ce nu au returnat niciun leu pentru acciza la motorină. De ce guvernul a oprit programul de irigații al PSD prin care am crescut suprafața irigată. De ce au blocat la CCR legea prin care producătorii puteau să își amâne creditele”, a mai declarat președintele PSD.

Imediat după anunțul lui Marcel Ciolacu, Adrian Oros a arătat că moțiunea simplă este dovada că ”a deranjat grupurile de interese”. ”Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva mea este dovada clară că am început să deranjez grupurile de interese ce au controlat Ministerul Agriculturii în ultimii ani. Stați liniștiți! Nu mă puteți intimida! Voi avea grijă ca fermierii să afle și de ultimul LEU furat și de ce astăzi când vorbim nu își pot iriga pământurile!”, a scris Oros pe Facebook.

În final, Ciolacu a evitat să răspundă dacă PSD ia în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură după încetarea stării de urgenţă, dar şi să discute despre alegeri, anunță Romaniaeuropalibera.org.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here