Acasă Info Local PSD vrea ca viitorul Guvernul să-și asume răspunderea în Parlament pentru eliminarea...

PSD vrea ca viitorul Guvernul să-și asume răspunderea în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale

DISTRIBUIȚI

Prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, că noul Guvern trebuie să vină în Parlament în luna iunie şi să îşi asume răspunderea pe legea pentru eliminarea pensiilor speciale

“Eu nu vreau să-i fac agenda viitorului prim-ministru, dar, în luna iunie, din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului să îşi asume răspunderea pe acea lege legată de pensiile speciale, şi anume eliminarea pensiilor speciale. Prin asumarea răspunderii. Ca să terminam odată această discuţie şi să putem să intrăm pe acea zonă în care să nu mai avem semne de întrebare dacă accesăm sau nu tranşa trei din PNRR. Pensii speciale, din punctul meu de vedere, în afară de o anumită zonă din Armată, de oameni care au fost în câmpurile de bătălie şi care au fost direct pe front, nu trebuie să existe decât pe principiul contributivităţii. Nu am poţi să ieşi la 50 şi ceva de ani, 51, 52, la pensie, să îţi iei şi pensie specială, să fii şi angajat şi să mai dai şi lecţii”, a declarat Sorin Grideanu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Întrebat dacă nici magistraţii nu trebuie să aibă pensie specială, Grideanu a răspuns că din punctul său de vedere, nu.

”Eu nu cred că un magistrat – am colegi în guvern, colegi care se vor supăra pe mine, dar îmi asum punctul ăsta de vedere – un magistrat care ajunge la 50 de ani, din punctul meu de vedere, atunci are maturitatea deplină în a desfăşura activitatea. Să vii la cincizeci şi ceva de ani, să ieşi la pensie, să ai pensii mai mari decât cât aveai salariu, că ştiţi că s-au folosit tot felul de tertipuri de acest tip, nu neapărat la magistraţi. Mi se pare că lucrurile astea trebuie clarificate şi nu pot fi clarificate rapid decât într-un singur mod. E părerea mea. Asumarea răspunderii în faţa Parlamentului în luna iunie, odată cu noul Guvern pe această lege şi am terminat discuţia”.

Această idee a fost lansată recent și de președintele PSD, Marcel Ciolacu.

”Dacă până îmi termin mandatul de preşedinte al Camerei Deputaţilor nu se încheie raportul Băncii Mondiale să ştim şi negocierile de la Comisie, să ştim exact cum trebuie să modificăm cu amendamente proiectul deja trecut prin Senat, atunci ca prim-ministru am dreptul constituţional să vin cu o lege de asumare a răspunderii în Parlament, ca să nu pierdem jalonul şi timpul în care trebuie îndeplinim acest jalon pentru cererea de plată numărul trei”, a declarat recent Marcel Ciolacu.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă nu pare de acord cu această idee.

”Este o chestiune de responsabilitate pe care şi-o asumă cu toţii, iar varianta asumării răspunderii este, din punctul lui de vedere, ultima”, a declarat Ciucă.

2 COMENTARII

  1. […] Prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, că noul Guvern trebuie să vină în Parlament în luna iunie şi să îşi asume răspunderea pe legea pentru eliminarea pensiilor speciale “Eu nu vreau să-i fac agenda viitorului prim-ministru, dar, în luna iunie, din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here