Acasă Politic Rafila: Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum

Rafila: Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum

DISTRIBUIȚI

Profesorul Alexandru Rafila a declarat la Digi24 că în următoarea perioadă ar trebui insistat pe educarea oamenilor și pe fructificarea rezultatelor de până acum în ținerea sub control a epidemiei. El a comentat afirmația lui Raed Arafat privind posibila stare de alertă și după 15 iunie prin faptul că acesta își dorește o pârghie administrativă pentru gestionarea eventualelor focare care pot apărea.

”Cred că dr. Arafat se referă la faptul că vrea să aibă la dispoziție o pârghie administrativă ca să gestioneze anumite situații care pot apărea în țară. Una din ele ar putea fi asta. Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. Dr Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele 3 luni au reușit să limiteze contactele, să limiteze distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spaii închise, spălatul pe mâini. Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme. Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare”, a explicat Alexandru Rafila, la Digi24.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile. Raed Arafat a mai declarat, luni seara, la TVR, că nu putem, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie. El a spus că în cazul în care va fi ridicată starea de alertă, trebuie văzută care va fi modalitatea pentru a putea păstra totuși unele măsuri de precauție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here