Regia este acuzată că, pentru desfășurarea activității, aduce muncitori de la Constanța
Mai mulți salariați ai companiei RAJA Constanța – Centrul Zonal Buftea, care au primit preaviz de diponibilizare i-au scris președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, pentru a ”lua atitudine” și a le face ”dreptate”.
Există voci care susțin că persoanele care vor merge în șomaj au peste 45 de ani și că salariații opriți pentru a munci în continuare sunt aduși de la Constanța. ”Nu au ținut cont că avem peste 30 de ani vechime în sistem, nici la salariații care suntem întreținători de familie”, susține unul dintre cei care au primit preaviz și care, indignat, vine cu o soluție: ”Atunci să facem schimb. Buftenii să meargă să muncească în Constanța, iar constănțenii să vină să muncească în Buftea”.
Centrul Zonal Buftea al RAJA Constanța deserveşte localităţile Buftea, Corbeanca, Fierbinţi, Dridu și Crevedia. Operatorul de servicii apă anunța în octombrie trecut că va disponibiliza aproximativ 750 de salariați, potrivit unei hotărâri a conducerii regiei, pentru reducerea cheltuielilor.
Proiecte ambițioase în Ilfov, dar cu mujncitori aduși de la Constanța
Vă reamintim că anul trecut RAJA Constanța a semnat două contracte de servicii pentru finanţarea proiectului “Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța – Ilfov”. Valoarea investiţiei este de 49.717.609 euro, din care SC RAJA SA asigură o cofinanțare de 13.638.115 euro, iar consiliile locale asigură o cofinanțare 360.795 euro iar restul sunt bani obţinuţi din fonduri europene. Proiectul face parte din Programul Operațional Sectorial de Mediu (2007 – 2013), lucrările trebuind să fie finalizate până la sfârşitul anului 2015.
Interesant este că RAJA considera atunci că vine în ajutorul ilfovenilor cu astfel de proiecte și susține că beneficiarii direcţi ai acestui proiect sunt 114.552 locuitori, de pe raza a județelor Constanța și Ilfov. Se mai spunea, anul trecut, că pentru Buftea şi Corbeanca, iniţiativa regiei de apă din Constanţa era una ”absolut necesară” deoarece în aceste localităţi nu există încă sistem de canalizare, iar numărul familiilor racordate la apă curentă este foarte mic.