Acasă Economie ACŢIUNEA TISPOL BUS&TRUCK DEFĂȘURATĂ ȘI ÎN ILFOV

ACŢIUNEA TISPOL BUS&TRUCK DEFĂȘURATĂ ȘI ÎN ILFOV

DISTRIBUIȚI

657 de autovehicule destinate transportului public și transportului de marfă, verificate de polițiști și peste 150 de sancțiuni contravenționale, aplicate de aceștia în cadrul unei acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave, care s-a desășurat la nivel național.

 Speeding on motorwaysÎn perioada 9 – 15 februarie a.c., poliţiștii rutieri au desfăşurat, pe raza judeţului Ilfov, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea abaterilor săvârşite de conducătorii de autovehicule destinate transportului public de marfă şi transportului public de persoane.

Acţiunea BUS&TRUCK face parte din Calendarul Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2015 şi a urmărit verificarea legalităţii transportului rutier public efectuat (utilizarea corectă a aparatelor tahograf şi a limitatoarelor de viteză, respectiv a perioadelor de conducere şi de odihnă ale conducătorilor vehiculelor care efectuează transporturi rutiere publice de persoane și marfă și deținerea documentelor obligatorii, la bordul acestor vehicule, în baza carora se pot efectua transporturile), controlul stării tehnice al vehiculelor rutiere etc.

Pe parcursul acțiunii au fost verificate 657 de autovehicule (din care 333 de transport persoane şi 324 de transport marfă) fiind aplicate 165 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 50.175 de lei la Odonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice,

actiune

Hotărârea Guvernului nr. 69/2012 privind stabilirea încălcărilor prevederilor regulamentelor CE şi ale Ordonanţei nr. 27/2011, Ordonanţa Guvernului nr. 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii.

Polițiștii au reținut 6 permise de conducere în vederea suspendării

dreptului de a conduce iar pentru defecțiuni tehnice au fost retrase 18 certificate de înmatriculare Totodată, două autovehicule au fost imobilizate întrucât transporturile erau desfășurate ilegal, fără documente de autorizare, operatorii de transport fiind sancționați, fiecare, cu o amendă de 9.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here