Acasă Social ”Răzbunarea” românilor preluați de pe Otopeni

”Răzbunarea” românilor preluați de pe Otopeni

DISTRIBUIȚI

Unele autobuze ale  STB care îi preiau de pe Aeroportul din Otopeni pentru a-i duce în provincie pe românii care vin din zonele roșii afectate de coronavirus ajung la destinație pline de bidoane, ambalaje, resturi de mâncare, mănuși chirurgicale și măști sanitare aruncate la întâmplare. Pe de altă parte, pasagerii sunt extrem de frustrați că nu au unde să arunce deșeurile, iar autoritățile nu îi lasă să-și facă nevoile decât în câmp, scrie G4Media.ro.

În urma unui contract încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Transport București (STB SA), câteva dintre autobuzele care până de curând îi transportau pe bucureșteni au fost implicate într-o nouă misiune. Sunt folosite pentru a-i duce pe românii care aterizează pe Aeroportul ”Henri Coandă” din zonele roșii spre locurile unde conaționalii noștri sunt nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile.

Până acum șoferii STB au efectuat curse spre Constanța, Galați, Tulcea, Harghita, Covasna, Timișoara, Mehedinți, Suceava, Iași, Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița.

Unii dintre cei plasați în carantină, pe lângă comportamentul și limbajul vulgar, au făcut și foarte multă mizerie în mașini. Efectiv, după ce mâncau, mulți dintre pasageri aruncau pe jos ceea ce le rămânea. Fie ca ne referim la ambalaje, resturi de mâncare, bidoane de apă și de iaurt, sau la servețele folosite, măști medicale și mănuși chirurgicale. De exemplu, între un geam și o bară de susținere din autobuz au fost înghesuite nu mai puțin de șase bidoane de iaurt, un bidon de apă, două ambalaje din plastic și niște mănuși.

Șoferii STB spun că mulți dintre cei preluați de la aeroport s-ar fi ”răzbunat” în această manieră din cauza faptului că autoritățile le-au permis să își facă nevoile doar în câmp. Presupunând că ar fi vrut să-și strângă mizeria făcută, tot șoferii STB spun că mulți dintre pasageri nu aveau efectiv în ce să pună ambalajele. Aveau doar hainele de pe ei și cel mult o geantă mică sau o borsetă pe umăr.

Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. Cetăţenii români care se întorc din aceste intră în carantină instituţionalizată 14 zile. Foto: G4Media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here