Acasă Anchete Razie de amploare în Ilfov 

Razie de amploare în Ilfov 

DISTRIBUIȚI

În urma acţiunii desfăşurate ieri, poliţiştii ilfoveni au constatat patru infracțiuni și au aplicat 122 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.150 de lei.

La 7 iulie a.c., poliţiştii ilfoveni au acţionat în sistem integrat pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea evaziunii fiscale şi a comerţului ilicit.

Astfel, ofiţerii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat verificări pentru verificarea respectării de către deţinătorii de arme a prevederilor privind deţinerea şi păstrarea armelor şi muniţiilor. Pe numele a două persoane, din localităţile Voluntari şi Ştefăneştii de Jos, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deoarece acestea aveau temenele de valabilitate ale permiselor de armă expirate. Totodată, poliţiştii au ridicat de la cele două persoane, trei arme neletale, în vederea constatării criminalistice balistice. Pe numele celor în cauză au fost emise şi dispoziţii de anulare a dreptului de folactiune Voluntariosire şi deţinere a armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul conducerii sub influenţa consumului de băuturi alcoolice. Două persoane au fost depistate în trafic, având o alcoolemie peste limita legală, pe numele acestora fiind întocmite dosare penale. De asemenea, cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au avut în vedere şi verificarea transportului public de persoane. Prinicipalele nereguli constatate cu ocazia verificărilor pe această linie au fost neeliberarea biletelor de călătorie şi transportul a mai multe persoane decât locurile prevăzute în certificatul de înmatriculare.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat și 122 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66150 de lei, dintre care, 95 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere, 8 conform Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit, 4 în conformitate cu Legea nr.333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 15 pentru încălcarea altor acte normative.

Tot în cadrul acţiunii, ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au oferit recomandări cetăţenilor cu privire la prinicpalele modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţe, mai ales în contextul în care, foarte multe persoane pleacă în concedii, dar şi cu privire la furturile din autovehicule şi tâlhării. Acţiuni de acest gen vor fi organizate în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here