Acasă Anchete Peste 100 de sancțiuni aplicate la Popești Leordeni. Măgurele și Sintești-Vidra

Peste 100 de sancțiuni aplicate la Popești Leordeni. Măgurele și Sintești-Vidra

DISTRIBUIȚI

 

La activitățile desfășurate astăzi, 30 iunie a.c., au fost constatate de către forțele de ordine implicate mai multe de nereguli, pentru care au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.535 lei, anunță IPJ Ilfov.

Dintre acestea, 93 de sancțiuni au fost aplicate conform OUG 195/2002, cu amenzi  în valoare  totală de 22.535 lei,  2 sancțiuni la Legea 333/2003 republicată, cu amenzi în valoare de 5000 lei, 2 sancțiuni au fost aplicate la OUG 195/2005, cu amenzi în valoare  de 2.000 lei, 1 sancțiune cu amendă în valoare de 5000 lei conform Legii 295/2004 și  2 sancțiuni conform  O.G. 28/1999, cu amenzi în valoare de 10.000 lei.

Au fost confiscate 14 tone de deșeuri metalice (feroase și neferoase) precum și suma de 937 lei, fiind totodată suspendată activitatea unei societatăți comerciale.

În cadrul activităților au fost legitimate 309 persoane și verificate 448 de autovehicule.

Totodată, au fost constatate 6 infractiuni din care 4 de furt energie electrică, 1 infracțiune de nerespecatre a regimului armelor și munițiilor si 1 infracțiune prevăzută de legea 84/1998.

Au fost reținute 16 certificate de înmatriculare și 1 set de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Au fost verificate 11 societăți comerciale  și 12 deținători de arme.

De asemenea, au fost descoperite si indisponibilizate 17 cartușe letale, 1 articol pirotehnic, 1 pistol airsoft și 51 de parfumuri

Nu în ultimul rând, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și ai Serviciului Rutier au depistat la volanul unui autoturism o persoană, urmărită la nivel national, respectiv o femeie, pe numele căruia autoritățile germane au emis un Mandat European de Arestare, pentru săvârsirea unor infracțiuni economice.

 

În această dimineață, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a organizat o acțiune  punctuală, cu efective mărite,  în localitățile Popești Leordeni, Măgurele și în satul Sintești din comuna Vidra.

Sunt în teren 140 de forțe de ordine, potrivit IPJ Ilfov.

Peste 100  de polițiști de la structurile operative de ordine publică, rutieră, investigații, criminale, economic, arme și muniții, acțiuni special, de la  combaterea criminalității organizate Ilfov criminaliști și câinele de urmă, împreună cu 8 reprezentanți ai  Gărzii de Mediu Ilfov, 14 jandarmi ilfoveni, 14 lucrători al unei societăți de energie electrică, 2 reprezentanți ai Registrului Auto Român și 2 lucrători de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier acționează pentru combatere infractiunilor care aduc atingere mediului înconjurător, pentru combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală, combaterea furturilor de energie electrică, pentru depistarea și identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale de arderi de deșeuri, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru siguranța traficului rutier, pentru prevenirea traficului și a consumului de droguri, ori pentru  conducerea pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive și, nu în ultimul rând, pentru  pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel național și internațional.

Totodată sunt averificate persoanele față de care au fost dispuse măsuri preventive, respectiv arestul la domiciliu, verificări la societăți comerciale, cât și pe linia respectării regimului armelor și munițiilor.

La finalizarea activităților, în funcție de rezultatul verificărilor, vor fi dispuse măsurile legale care se impun, urmân a fi centralizate toate datele.

a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here