Acasă Info Local Razie de amploare la Voluntari, Găneasa și Ștefăneștii de Jos

Razie de amploare la Voluntari, Găneasa și Ștefăneștii de Jos

DISTRIBUIȚI

politist-control-rutieraJoi, 8 octombrie, 110 poliţişti ilfoveni desfășoară o amplă acțiune, pe raza oraşului Voluntari, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a evaziunii fiscale şi pentru creșterea siguranţei în trafic.

La data de 8 octombrie a.c., 110 poliţişti din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigaţii criminale şi de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov desfăşoară o amplă acțiune, pe raza oraşului Voluntari, în vederea asigurării unui climat de siguranţă în trafic, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, precum şi pentru respectarea legislaţiei economice.

Poliţiştii acţionează în sistem integrat prin instituirea a 23 de filtre rutiere, care vizează conducătorii auto care încalcă prevederile legislaţiei rutiere.  De asemenea, sunt efectuate controale ale autovehiculelor destinate transportului de mărfuri, în vederea identificării de bunuri susceptibile de a proveni din activităţi ilicite.

Totodată, poliţiştii rutieri verifică legalitatea activităţii desfășurate în domeniul transportului public de persoane, prin controale privind valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a mijloacelor auto folosite pentru transportul persoanelor, eliberarea biletelor de călătorie, precum și respectarea numărului de locuri prevăzute pentru respectivele autovehicule.

Polițiștii de investigații criminale efectuează verificări la domiciliile persoanelor împotriva cărora au fost dispuse măsuri preventive.

În cadrul aceleași acțiuni, poliţiştii structurilor de ordine publică, împreună cu specialişti ai unei societăți de distribuție a energiei electrice, acţionează pe raza localităţilor Găneasa şi Ştefăneştii de Jos pentru depistarea persoanelor care și-au racordat, în mod fraudulos, locuinţele la reţeaua de energie electrică.

De asemenea, poliţiştii de ordine publică efectuează controale la 15 obiective asigurate cu pază sau sisteme de pază, atât pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, cât şi a modului şi timpului de intervenţie al societăţilor de pază.

În continuarea acestei acțiuni, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează 14 controale la unităţi economice cu obiect de activitate comercializarea de legume şi fructe, în vederea combaterii evaziunii fiscale şi pentru protejarea mediului de afaceri împotriva fraudelor economice.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase  efectuează verificări pe linia respectării legislației în domeniul deținerii și păstrării armelor și munițiilor. La acţiune participă şi jandarmii ilfoveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here