Acasă Info Local Razie de amploare a polițiștilor ilfoveni la Otopeni și Snagov 

Razie de amploare a polițiștilor ilfoveni la Otopeni și Snagov 

DISTRIBUIȚI

politia_rutieraÎn cadrul unei acțiuni desfășurate joi, 4 august, polițiștii ilfoveni au aplicat 178 sancțiuni contravenționale, în valoare de 131.275 de lei și au întocmit șapte dosare penale.

La 4 august a.c., 68 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov au acționat, în baza Planului Blocada 2016, pe raza localităților Otopeni și Snagov pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea eficientă a oricăror fapte de natură penală și contravențională.

Astfel, în urma activităților desfășurate în trafic de către polițiștii rutieri, aceștia au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, iar ca măsură complementară au reținut un permis de conducere și au retras 16 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au avut în vedere prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, a regulilor privind acordarea priorității de trecere vehicule/pietoni, a celor privind efectuarea depășirilor, dar și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, s-a urmărit respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor, a timpilor de conducere și odihnă, precum și legalitatea transporturilor rutiere de persoane și mărfuri.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au fost întocmite șase dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii au descoperit că cinci dintre aceste persoane aveau termele de valabilitate ale permiselor de armă expirate, iar cea de-a șasea persoană, un bărbat de 58 de ani, deținea în mod ilegal două arme letale.

În total, opt arme, dintre care două letale și șase neletale, precum și opt cartușe calibrul 10×22 au fost ridicate în vederea efectuării unor constatări criminalistice balistice. Pe numele celor șase persoane a fost luată și măsura interzicerii dreptului de  deținere și folosire a armelor și munițiilor.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat controale la 20 de societăți comerciale, scopul fiind combaterea evaziunii fiscale, a oricăror acte de comerț ilicit și a încălcărilor legislației muncii.

În urma verificărilor efectuate la aceste unități economice, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Legea nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit, majoritatea pentru încălcări ale disciplinei financiar contabile și au întocmit un dosar penal pentru primirea la muncă a  mai mult de cinci persoane fără încheierea formelor legale.

În urma activităților desfășurate de polițiștii structurilor de ordine publică, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Legea nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice   și 12 conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

Reamintim că, la activități au participat și ofițerii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității care au discutat cu cetățenii despre  principalele modalitățile prin care pot evita să devină victime ale furturilor din locuințe, precum și ale furturilor de și din autoturisme. Cu ocazia acțiunii au fost distribuite 1300 de pliante cu recomandări. Acțiunile vor continua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here