Acasă Info Local Razii de amploare la Voluntari, Afumați, Ștefănești și Găneasa

Razii de amploare la Voluntari, Afumați, Ștefănești și Găneasa

DISTRIBUIȚI

La 7 aprilie a.c., peste 100 de poliţişti din cadrul structurilor de rutieră, ordine publică, investigare a criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi investigaţii criminale acţionează pe raza localităților Voluntari, Afumați, Ștefănești și Găneasa pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a evaziunii fiscale şi a accidentelor de circulaţie.foto maxi taxi 1

Poliţiştii structurilor de rutieră şi ordine publică acţionează în 20 filtre pentru  depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legislaţiei rutiere.

Totodată, poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier şi ai Registrului Auto Român verifică legalitatea activităţii de transport public de persoane şi marfă.

Astfel, poliţiştii au în vedere verificarea valabilităţii inspecţiei tehnice periodice, a licenţelor de transport, eliberarea tichetelor de călătorie, precum şi respectarea numărului de locuri, prevăzut în certificatul de înmatriculare.În cadrul acţiunii sunt folosite şi autospeciale dotate cu aparate de supraveghere a traficului rutier, fiind vizaţi conducătorii auto care depăşesc regimul legal de viteză.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice efectuează controale la zece societăţi comerciale, scopul fiind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a oricăror acte de comerţ ilicit.

Poliţiştii structurilor de ordine publică efectuează controale la zece obiective asigurate cu pază sau sisteme de pază, pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor  şi a modului şi timpului de intervenţie al societăţilor de pază.

Poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase efectueză verificări la deţinătorii legali de arme, având în vederea respectarea de către aceştia a prevederilor legale privind deţinerea şi păstrarea armelor şi muniţiilor.

Poliţiştii de investigaţii criminale efectuează verificări la domiciliile persoanelor împotriva cărora s-a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu. De asemenea, acţioneză pentru depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii contra patrimoniului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here