Acasă Anchete ”Recoltă” bogată pentru ITM Ilfov la început de an

”Recoltă” bogată pentru ITM Ilfov la început de an

DISTRIBUIȚI

În luna ianuarie 2022, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Ilfov a efectuat 109 controale în urma cărora a aplicat 87 de sancțiuni în valoare de 274.000 de lei și a dispus 141 de măsuri de remediere a problemelor.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 72 de controale, fiind date 31 de sancțiuni de 221.000 de lei. Au fost, de asemenea, dispuse 95 de măsuri. Au mai fost depistate șapte persoane care munceau la negru, aplicându-se în acest caz amenzi de 130.000 de lei.

În aceeași lună au fost eliberate 1.040 de rapoarte cu informaţii extrase din baza de date gestionată de Inspecţia Muncii.

În domeniul securității și sănătății în muncă s-au realizat 37 de controale, fiind constatate 56 de neconformități pentru care s-au dispus măsuri de remediere și s-au aplicat 48 de avertismente și opt amenzi în cuantum de 53.000 de lei.

În cadrul activității de control în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au realizat și acțiuni de conștientizare și informare a angajatorilor în contextul implementării măsurilor pentru prevenirea răspândirii SARS COV 2, prin diseminarea informațiilor către reprezentanții angajatorilor vizitati și controlați și prin verificarea modului în care aceștia implementează măsuri în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here