Acasă Info Local ”Recoltă” mare în urma raziei de ieri din Voluntari

”Recoltă” mare în urma raziei de ieri din Voluntari

DISTRIBUIȚI

maxi taxiPeste 700 de sancțiuni contravenționale aplicate și 18  infracțiuni constate de polițiștii din Ilfov, în urma acțiunii defășurate joi, 8 octombrie,pe raza localității Voluntari, pentru combaterea infracționalității și descurajarea faptelor antisociale de orice natură.

În ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul structurilor de rutieră, investigaţii criminale, ordine publică, arme, explozivi și substanțe periculoase și de investigare a criminalităţii economice au desfășurat activități pentru creșterea siguranţei în trafic, prevenirea şi combaterea faptelor antisocial și  a evaziunii fiscale.

La finalizarea acțiunii polițiștii au întocmit 18 dosare penale și au aplicat 707 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 355.000 de lei. Dintre faptele penale constatate, 9 reprezintă dosare penale întocmite pe numele unor persoane racordate fraudulos la rețeaua de energie electrică, 7 privesc infracțiuni la regimul rutier, iar două sunt fapte de altă natură, toate fiind constatate în flagrant.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat 491 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru conducătorii auto care au depășit regimul legal de viteză. Totodată au fost reținute 23 permise de conducere, 12 dintre acestea pentru conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare. Două vehicule destinate transportului de persoane au fost imobilizate.

În urma controalelor efectuate la 15 societățile comerciale de pe raza orașului Voluntari, polițiștii de investigare a criminalității econimice au confiscat peste o tonă de legume întrucât reprezentantul legal al unității economice verificate nu a putut prezenta documentele de proveniență. Pentru nerespectarea discipinei financiar contabile au fost sancționate 10 societăți comerciale, cu amenzi în valoare de 190.000 de lei.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă letală și una neletală, precum și 39 de muniții, iar pe numele unei persoane a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La acțiune au participat peste 100 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Ilfov, dar și 30 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Ilfov.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la o societate comercială, cu profil de activitate vânzarea de legume-fructe, cu punctul de lucru localitatea Afumați. În urma verificărilor documentelor financiar-contabile, a rezultat faptul că suma de 546.348 de lei, care ar fi trebuit să se regăsească în casieria unității a fost folosită în scopuri personale de administratorul societății.

În conformitate cu Legea 31/1990 privind societățile comerciale, pe numele reprezentantului legal al societății, un bărbat, de 45 de ani, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea cu rea credință a creditului societății în scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu.

Libertate prost înțeleasă pe șosele – În ultima vreme, în Ilfov există tot mai mulți indivizi care circulă pe drumurile publice fără permis de conducere, cu permisul suspendat și beți criță sau cu autoturisme radiate din circulație. De multe ori scapă nesancționați mulți pentru că efectivele poliției sunt puține sau, pur și simplu, au noroc.

De exemplu, joi seara, polițiștii din Snagov au depistat, în trafic, un individ de 31 de ani, din județul Prahova, în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație, pe raza localității Tâncăbești. Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal, acesta fiind cercetat în stare de libertate, sub aspectul infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here