Acasă Info Local RECOMANDĂRI DE LA POLIȚIA RUTIERĂ PENTRU ZILELE CANICULARE

RECOMANDĂRI DE LA POLIȚIA RUTIERĂ PENTRU ZILELE CANICULARE

DISTRIBUIȚI

 Având în vedere că ne aflăm în plin sezon și foarte mulți români pleacă în concediu cu autoturismul, polițiștii rutieri recomandă ca, în zilele foarte călduroase, planificarea, pe cât posibil, a deplasărilor în afara intervalului orar 10.00 – 18.00.

La pornire, în cazul în care autoturismul dumneavoastră a staționat la soare, porniți instalaţia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranţă a autovehiculului.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese, în vederea repausului şi hidratării conducătorului de autovehicul.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.

 Pe timpul călătoriei, adaptați viteza autovehiculelor la condiţiile meteo-rutiere şi păstrați o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părţii carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenţei pneurilor.

În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliţia rutieră dispune parţial sau total restricţionarea traficului rutier, pe anumite sectoare de drum, respectaţi în totalitate semnalele şi indicaţiile poliţiştilor, de deviere a traficului rutier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here